Wistjij
Image default
Bedrijven

Alles voor warmte

Een pelletkachel wordt veel toegepast

Tegenwoordig wordt er in een woning, naast eventueel een vloerverwarming, vaak gebruik gemaakt van een pelletkachel. Een pelletkachel wordt gevoed met pellets. Het toevoegen van de pellets kan handmatig gebeuren, maar ook automatisch. De as die vrijkomt, na de verbranding van de pellets, komt in de asla terecht. De asla kan eenvoudig geleegd worden. Bij een pelletkachel ziet u het vlammenspel tijdens de verbranding wat de sfeer in de huiskamer verhoogt. Tijdens het verbranden van de pellets komt er een heerlijke warmte vrij. Door het gebruik van een een pelletkachel zult u minder gas gebruiken. Dat is aantrekkelijk, zeker nu de prijzen van het gas onbetaalbaar dreigen te worden.

Wat zijn pellets?

De houtpellets, die voor een pelletkachel worden gebruikt, zijn geperste houtkorrels. De houtkorrels worden gemaakt van de reststromen van snoeihout, zaagsel, houtkrullen, kleine stammen en houtspaanders. Zelfs het restafval van afgedankte meubelen worden in de pellets verwerkt. De grondstoffen worden, onder een hoge druk, door een matrijs met gaten geperst.

Een pelletkachel op een terras

Het is fijn om tijdens de zomermaanden, wanneer het ’s avonds afkoelt, de pelletkachel op uw terras aan te steken. U kunt dan heerlijk buiten blijven met kennissen, vrienden en familie. U kunt dan blijven genieten van een hapje en een drankje bij een heerlijke warmte. Wanneer u een pelletkachel gebruikt, kunt u heerlijk van de zomeravonden genieten, ook al is het wat koeler ’s avonds. U kunt in principe alles voor warmte aanschaffen. Heeft u alles voor warmte aanschaffen over, dan moet u zeker kijken naar een pelletkachel. Laat u wel goed voorlichten.

Een pelletkachel Tilburg

Woont u in Tilburg, dan is het verstandig om te kijken waar u een goede goedgekeurde pelletkachel kunt kopen. Laat u bij het kopen van een pelletkachel Tilburg goed voorlichten, zodat u tijdens het gebruik optimaal kunt genieten van de pelletkachel Tilburg. Het is verstandig om pellets van een goede kwaliteit te gebruiken. Door het gebruik van goede pellets is de verbranding en warmteafgifte optimaal.

Alles voor warmte