Wistjij
Image default
Toerisme

Activiteiten in Ardennen zijn heel divers

Zeg gedag tegen verveling. Of je nu houdt van buiten sporten of juist liever een van de natuur geniet, in de Ardennen vind je het allemaal.

 

Sporten in de natuur

Kun je geen genoeg krijgen van het groen en de frisse lucht in de natuur? Dan moet je echt een keer naar de Ardennen toe gaan. Er zijn heel veel activiteiten in de Ardennen. Hou je wel van sporten, maar niet zoveel dagen achter elkaar? Dan kun je ervoor kiezen om één dagje te gaan, maar je kunt natuurlijk ook het hele weekend gaan of zelfs een hele week. Het kan allemaal.

 

Meer dan wandelen

Het eerste wat in je op komt is misschien wandelen in de natuur. Dat is heel erg leuk, maar de activiteiten in de Ardennen zijn ontzettend divers. Als je gaat wandelen is het aan te raden om een routekaart te kopen of te downloaden. Op die manier kom je op plaatsen terecht waar je zelf waarschijnlijk nooit heen zou zijn gegaan.

 

Activiteiten in Ardennen het hele jaar door

–          Crossen door de bossen

Naast lopen door de natuur kun je ook mountainbiken. Crossen door de bossen op een mountainbike. Fiets langs heuvels, langs rivieren of recht door de modder heen spatten. Laat het kind in je naar boven!

–          Spring in het water

Als je in de zomer komt dan is het echt een aanrader om te rijden naar Chevetogen te gaan. Zwem in een olympisch openlucht zwembad of spring in het zuivere natuurwater. Wil je er niet helemaal in, maar wel genieten van de natuur? Huur een pedalo!

https://indardennen.be/activiteiten/