Wistjij
Image default
Wijn

5 Originele wijnpakketten om cadeau te geven

We hebben het er het hele jaar maar druk mee. Een verjaardag hier, een jubileum of trouwfeest daar. Probeer maar eens creatief te blijven met het geven van een cadeau waar je iemand blij mee maakt. Heb je er ooit aan gedacht om een wijnpakket cadeau te geven? Wijnpakketten zijn niet alleen lekker, je kunt hier ook je creativiteit op loslaten. 

In dit blog geven we je inspiratie voor originele wijnpakketten. Een cadeau waar de gelukkige ontvanger echt van kan genieten. 

  1. Borrelplank wijnpakketten

Wijn en een goed samengestelde borrelplank gaan hand in hand. Wil je origineel voor de dag komen? Kies een wijnpakket in combinatie met zoute en krokante nootjes, een combinatie van milde en pittige kazen en droge, fijne vleeswaren mogen natuurlijk niet ontbreken. Niet alleen om voor ieder wat wils te geven, maar om de smaak op te bouwen.   

Welke kazen en vleeswaren het beste passen is afhankelijk van het gekozen wijnpakket. Laat je adviseren over het terroir van de gekozen wijnen. Zo weet je welke wijn en spijs combinaties zorgen voor de beste smaakbeleving. Dat is nog eens een cadeau om te geven.

  1. Wijnpakketten voor een wijnproeverij 

Maak het jezelf niet te moeilijk en kies een vooraf samengesteld wijnpakket. Aanbieders van wijnpakketten denken vooraf na over welke wijnen goed samengaan. Ideaal om het pakket te gebruiken voor een wijnproeverij. Voor zichzelf, of misschien als bedenker van dit originele cadeau dat je ook aan mag schuiven. De wijnpakket mogelijkheden zijn eindeloos. Kies voor een thema, laat je inspireren door een wijnregio of laat je verrassen door wijnen die iemand minder snel kiest. 

  1. Thema wijnpakketten

Het voordeel van een kant-en-klaar wijnpakket is dat kenners voor je nadenken over de combinatie van wijnen. Veel aangeboden wijnpakketten zijn samengesteld op basis van een thema. Stel bijvoorbeeld een land of regio centraal. Extra leuk als de ontvanger van het pakket regelmatig naar Italië of Frankrijk op vakantie gaat. Het wijnpakket met de beste wijnen uit de regio brengt ze weer helemaal terug. 

  1. Pakket met alleen maar toppers

Is de ontvanger van het wijnpakket een echte wijnkenner of liefhebber? Dan wil je niks minder dan echte kwaliteitswijnen cadeau geven. Ben je zelf minder bekend binnen de wijnwereld? Aanbieders van wijnpakketten maken selecties van kwaliteits- of prijswinnende wijnen. Een cadeau om echt indruk mee te maken. 

  1. Een wijnpakket die je mee op reis neemt

Op vakantie zitten we wat graag aan de wijn. Een zonnige dag, prachtig uitzicht en goed gezelschap. Een goed glas wijn maakt het plaatje compleet. Om het vakantiegevoel langer vast te houden, is een wijnpakket als cadeau een uitstekende keuze. Maak het cadeau origineel door een wijnpakket samen te stellen die je mee op reis neemt. Uit de Oude Wijnwereld produceren Frankrijk, Italië en Spanje de lekkerste en beste kwaliteitswijnen. Stel een wijnpakket samen die verschillende wijnregio’s uit één land highlight of kies wijnen die je op rondreis nemen. 

 

Bij wijnpakketten zijn de mogelijkheden eindeloos. Varieer met thema, gelegenheid en omvang. Zorg dat het passend is voor de ontvanger. Zeker als het echte wijnliefhebbers zijn. Doordat de pakketten zo divers zijn, kun je deze bij iedere gelegenheid cadeau geven. De kans is groot dat het in de smaak valt.

 

https://www.vinify.nl/wijnpakketten