Wistjij
Wijn

Whiskey glazen speciaal voor een hoge kwaliteit whisky.

Er gaat niets boven een heerlijk glas whisky van een mooie kwaliteit. Liefhebbers gaan graag langs specialiteiten winkels om de heerlijkste whiskey’s te proeven. Als u een glas whisky inschenkt dan komen er direct allemaal aroma’s tegemoet. U ruikt direct de bijzondere aroma’s en de historie van het drankje. Het gele goud smaakt dan ook naar perfect en behoort tot één van de smaakmakers onder de alcoholische dranken. Natuurlijk horen hier ook een paar mooie whiskey glazen bij. Met speciale glazen kunt u nog meer genieten van uw favoriete drankje. Maar wat moet u eigenlijk over dit drankje weten als u een paar nieuwe glazen en een fles whisky wil kopen?

Whiskey glazen of whisky glazen?

Als u in een winkel een lekkere whisky gaat kopen dan komt u twee soorten spelling tegen. U kunt de whisky zonder “e” en met “e” tegen. In Nederland is het een gewoonte om uw favoriete drankje met een “e” te schrijven. Deze gewoonte komt overwaaien uit de Amerikaanse invloeden op ons land. In Amerika en Canada koopt u naast Nederland namelijk whiskey glazen. Gaat u richting Schotland waar de traditionele variant gemaakt wordt dan besteld u vaak een whisky.

Wat is nu het verschil tussen Amerikaanse whiskey en Schotse whisky?

Als u op zoek bent naar whiskey glazen, dan is het altijd een kwestie van smaak. Welk glas vindt u mooi? Het is eigenlijk niet zo dat alleen bepaalde whiskey glazen bij een specifieke whisky past. Net als een Amerikaanse whiskey en een Schotse whisky blijft het een kwestie van smaak. De basis van de Amerikaanse variant is anders. Er wordt vaak maïs gebruikt en in Schotland niet. Dit verschil merkt u doordat de Amerikaanse bourbon vaak een stuk zoeter van smaak is. Bent u meer een liefhebber van een echte rokerige smaak? Kies dan voor een Schotse whisky om van te genieten. In theorie kan het natuurlijk allemaal alleen is het een kwestie van smaak net als de aanschaf van whiskey glazen.

Whiskey glazen speciaal voor een hoge kwaliteit whisky.