Wistjij
Image default
Bedrijven

Workflow op je werk verbeteren

Ben jij het zat om altijd maar in chaos te werken, de juiste documenten niet te kunnen vinden en altijd te veel e-mails hebt om te beantwoorden? Dan kan er wel wat verbetering aan je workflow plaatsvinden. Lees onze beste tips om je workflow te verbeteren!

Ga digitaal door digitale formulieren te maken

Je kunt gemakkelijk digitale formulieren maken van al je formulieren zodat je niet meer hoeft te zoeken door stapels papierwerk. Je hebt alles netjes in een klantbestand in de computer, altijd bij de hand.

Neem geen werk mee naar huis

Het gemakkelijkste en belangrijkste wat je kunt doen om jouw dagelijkse workflow te verbeteren, is jouw werk op het werk laten. Jouw werk mee naar huis nemen omdat je denkt dat extra werk thuis de volgende dag vlotter zal verlopen, verbetert de workflow niet; het veroorzaakt rusteloosheid thuis, beperkt jouw pauzes en verhoogt jouw uitputting tijdens de volgende werkdag. Herinner jezelf in plaats daarvan aan jouw oorspronkelijke doelen voor de dag en maak jouw geest leeg als je weggaat. Je zult de volgende dag effectiever zijn, en het zal zowel jouw evenwicht tussen werk en privé verbeteren als jouw workflow.

Scheid taken

Zorg ervoor dat iedereen zijn eigen taken heeft, zodat er geen verwarring ontstaat over wie waaraan werkt. Communicatie gaat maar tot op zekere hoogte, en je kunt er niet op vertrouwen dat anderen doorgeven welke projecten door wie worden aangepakt. Als leider bent je verantwoordelijk voor het toewijzen van taken aan specifieke personen, en voor de communicatie met die personen over de hun toegewezen taken.

Organiseren

Georganiseerd zijn heeft vele voordelen, waaronder een minder stressvolle omgeving en minder tijdverlies door het zoeken naar spullen. Georganiseerd raken en blijven klinkt vaak als een overweldigende onderneming, maar als je er elke dag een beetje aan werkt, zul je versteld staan hoe gemakkelijk het wordt.

https://www.leanforms.com/digitale-formulieren/