Wistjij
Image default
Aanbiedingen

Waar kan je raamfolie allemaal voor gebruiken?

Het is een vraag die veel voorkomt. Waar kan je raamfolie nou eigenlijk allemaal voor gebruiken? Er zijn veel doeleinden die je voor raamfolie kan inzetten. Je hebt één reden die er bovenuit stijgt namelijk voor de mooiigheid. Vaak wordt er gedacht dat het ook echt alleen om de mooiheid gaat maar dat is zeker niet waar. Wij kunnen je een hele hoop vertellen over het gebruiken van raamfolie. Dat gaan we daarom ook doen! In dit blog vindt je drie redenen die net zo goed de moeite waard zijn.

 

Isolerend raamfolie

In de tijden van bezuinigen is het goed om alle mogelijkheden naast elkaar te zetten. Het isoleren van je woning kan je een hoop brengen. Denk hierbij aan minder kosten maar ook meer warmte. Met isolerende raamfolie zorg je ervoor dat je woning meer winddicht is. Alle kieren worden afgedekt en tocht heeft geen schijn van kans meer. Hierdoor heb je minder kosten die gemaakt moeten worden. Je hoeft namelijk de verwarming niet meer heel hoog of lang aan te zetten. Hierdoor blijft bijvoorbeeld je woonkamer veel warmer. Ook wordt er wel eens tocht gevoeld in huis. Dit wordt allemaal aangepakt met isolerend raamfolie. Dit type raamfolie zorgt niet alleen dat in de winter de warmte binnen blijft. In de zomer zorgt het folie er vaak ook voor dat de ergste warmte buiten blijft.

 

Verduisterend raamfolie

Het verduisteren van een ruimte wordt vaak in de slaapkamer gedaan. Wist je namelijk hoe donkerder het is in de slaapkamer hoe beter je slaapt. Je maakt namelijk pas melatonine (het hormoon wat nodig is voor een goede nachtrust) aan zodra het donker is. Hierdoor zal je slaapkwaliteit vele malen beter zijn. Hier kan verduisterend raamfolie mee helpen. Er zijn raamfolies die 100% verduisterend werken. Je hebt ook folies die niet helemaal verduisteren. Dit is natuurlijk persoonlijk wat je het fijnste vindt. Sommige mensen vinden in het donker zijn namelijk niet heel prettig. Het is toch goed om na te denken om je slaapkamer te verduisteren. Je zal al gauw merken dat je veel minder snel wakker wordt en je lichaam dus meer uitrust. 

 

Zonwerend raamfolie

Dit is een raamfolie die in de zomer heel erg populair is. Zonwerend raamfolie zorgt ervoor dat de zon geweerd wordt. De warmte die de zon uitstraalt kan in de zomer hoog oplopen. Als zon vervolgens op je ramen schijnt kan deze warmte nog veel warmer aanvoelen. Dan is het goed om zonwerend folie te gebruiken. Je zal merken dat de ruimtes veel minder snel opwarmen dan zonder. Dit zorgt ook weer voor minder hoge kosten. Je hoeft namelijk de airco niet meer zo hard te laten blazen. Alle bovengenoemde types zijn gemakkelijk aan te brengen zoals elke type zelfklevende raamfolie. 

https://www.plakfoliewebshop.nl