Wistjij
Image default
Bedrijven

Wat te doen als je net je rijbewijs hebt

Gefeliciteerd, je hebt je rijbewijs gehaald! Nu kun je zelf met je auto eropuit. Toch kan het best spannend zijn om plots zonder instructeur op pad te moeten. De volgende drie dingen maken van je eerste ritje een succes.

Bekijk je auto

Het is niet verkeerd om na het halen van je rijbewijs en talloze driving lessons in Bredaeens je eigen voiture  goed te onderzoeken. Hoewel je het tijdens je examen allemaal wist, kun je misschien al wat belangrijke dingen vergeten zijn, terwijl het toch wel handig is om te weten hoe je de koelvloeistof kunt bijvullen en het motoroliepeil moet aflezen.

Rijden, rijden, rijden

Oefening baart kunst, ook bij autorijden. Stap dus zodra je het rijbewijs hebt gehaald achter het stuur en maak een ritje door je stad of dorp. Now i’ts time for the real driving lessons in Breda.  Door meteen zelf op pad te gaan, word je zelfverzekerder en leer je verschillende routes en plekken kennen. Stel eer gebeurt wel iets als je net je rijbewijs hebt, is het belangrijk om zo snel mogelijk die angst achter je te laten en weer achter het stuur te kruipen.  Vind je het fijn om alleen te rijden, doe dat dan vooral. Vind je het juist fijn om iemand erbij te hebben, vraag dan vrienden of familie om mee een ritje te maken. En zeg nou zelf: langs de drive-in rijden is toch leuker als je met meer mensen bent?

Safety first

Je ouders zeggen het waarschijnlijk elke keer als je de deur uit gaat: Rijd voorzichtig, doe geen gekke dingen en ga niet op je telefoon als je onderweg bent. Eerlijk is eerlijk, ze hebben natuurlijk wel gelijk. Heb je je telefoon wel nodig om de weg te vinden, dan zijn er online genoeg houders te vinden waar je je mobiel in kunt plaatsen. En… als je hebt afgesproken om de BOB te zijn, laat dan ook écht een keer het biertje of wijntje staan.

https://drivingschoolbreda.com/