Wistjij
Image default
Bedrijven

Wat kost een BHV-cursus?

De kosten van de BHV cursussen die aangeboden worden, zijn erg uiteenlopend. Dit komt doordat er veel aanbieders van BHV-cursussen zijn, die met elkaar concurreren. En dit komt omdat er heel veel variaties van een BHV-cursus aangeboden worden. Zo heb je bijvoorbeeld teamleider BHV, e-learning BHV, BHV-basis en – herhaling en natuurlijk BHV-cursussen die in een andere taal gegeven worden.

Als je kijkt naar de kosten van een cursus en verschillende aanbieders met elkaar vergelijken, moet je ook kijken naar of bijvoorbeeld de kosten van het lesmateriaal en het examen bij die prijs inbegrepen zijn. Bij de meeste aanbieders is de prijs inclusief de lunch, het examen en de BHV-pas, maar er zijn ook aanbieders waar de kosten hiervan er later nog bij komen.

Een BHV-basis cursus een en BHV-herhalingscursus zijn de twee meest populaire BHV-cursussen en deze worden dan ook aangeboden door (bijna) iedere cursusaanbieder. Hieronder ziet u een indicatie van de kosten van deze BHV-cursussen.

Kosten BHV-basis cursus:

De kosten van cursussen lopen, door een stevig concurrerende markt, dus erg uiteen. Zo betaal je bij een van de grotere aanbieders; BHV Nederland al €299,-* voor een cursus. Maar er zijn ook partijen zoals UwBedrijfshulpverlening waar je maar €195,-* kwijt ben voor een BHV-basis cursus.

*Deze kosten zijn inclusief lunch, examen, lesmateriaal etc.…

Kosten BHV-herhaling cursus

Ook de kosten van een BHV-herhalingscursus verschillen enorm. Ze lopen uiteen van €200,- tot €100,-. Houd wel rekening mee dat deze cursus elk jaar opnieuw gevolgd moet worden om erkend BHV’er te blijven. Het is bij een aantal aanbieders mogelijk om een vrijstelling te krijgen voor een deel van de herhalingscursus wanneer u in bezit bent van een EHBO-diploma. Dit heeft soms invloed op de prijs die u uiteindelijk moet betalen.

Kosten BHV-examen

Zoals eerder al vermeld werd, zijn de meeste prijzen van een BHV-cursus inclusief de examenkosten, maar zijn er ook aanbieder waarbij de kosten hiervan later nog in rekening gebracht worden. Het BHV-examen kost gemiddeld rond de €30,- euro. Vind u dus een aanbieder waarbij de examenkosten niet inbegrepen zijn bij de prijs, zult u met ongeveer €30,- rekening moeten houden.