Wistjij
Image default
Woning en Tuin

Screens online bestellen

Regelmatig krijg ik binnen mijn vriendenkring de vraag of screens online bestellen daadwerkelijk goedkoper is. Nou zit ik natuurlijk in de zonwering en kan ik daar wel een passend antwoord op geven.

Om maar gelijk lekker kort door de bocht te gaan, screens online bestellen is gewoon goedkoper. Zo, dat is er ook weer uit! Maar goed, dit is natuurlijk wel erg kort door de bocht. Het is wel zo, maar er zitten natuurlijk wel verschillende redenen achter!

Waarom is screens online bestellen goedkoper

Laten we bij het begin beginnen. Er bestaat vaak twijfel over de kwaliteit, wanneer iets goedkoper is. En in zekere zin kan dit bij screens ook het verschil in prijs opleveren. Echter hoeft dit niet altijd zo te zijn, er spelen bij zonwering namelijk nog een aantal factoren mee.

Montage – Op montage worden altijd kosten berekend, behalve bij webwinkels. Het prijsverschil? Dat steek je rechtstreeks in je portemonnee!

Opmeten – Over het meetwerk worden ook altijd kosten berekend. Behalve bij webwinkels en dit is wederom directe winst die in je eigen portemonnee verdwijnt!

Waar is dan de catch? Heel simpel, je moet zelf zorgen voor montage en het opmeten van je nieuwe screens. Dat is alles! Uiteraard kun je voor het prijsverschil ook screens bestellen van wat hogere kwaliteit. Deze gaan (nog) langer mee en je hebt er direct jarenlang geen omkijken meer naar!

Slim je nieuwe screen online bestellen

Oké, een screen online bestellen is dus goedkoper. Maar met onderstaande tips haal je er nog meer profijt uit!

  • Zorg dat je jouw nieuwe screen goed opmeet. Hiervoor is online zeer veel informatie te vinden.
  • Weet waar je jouw nieuwe screen bestelt. Doe wat research om goede partijen te vinden.
  • Houd er rekening mee, dat screens maatwerk zijn en de prijzen dus vanaf prijzen zijn.
  • Zoek een betrouwbare webshop, met een klantenservice.
  • Controleer goed hoe het zit met de garantie. Kies voor minimaal 5 jaar garantie!

Screen prijzen online

Ook wel leuk om te weten, wat zijn dan de prijzen? Zoals ik hierboven ook al aangaf, verschillen de prijzen enorm. Screens zijn maatwerk, net zoals dat dit meestal bij zonwering is. De getoonde prijzen zijn dan ook vanaf prijzen.

Om je een indicatie te geven, bij het bedrijf waar ik werk koop je screens vanaf €79 en dit kan oplopen tot €417. In deze prijsrange zijn zowel normale, als zip screens opgenomen. Dus schrik vooral niet van de enorme verschillen.

Zip screens zijn duurder, omdat deze worden ingezet bij gebieden met extremer weer. Bijvoorbeeld aan de kust, of voor hoge gebouwen/flats waar veel wind staat! Standaard screens zijn daarnaast gewoon goed genoeg bij de meeste woonhuizen en bedrijven.

Verschillende soorten screens

Standaard screens: Deze screens worden vooral gebruikt bij normale woonhuizen/gebouwen. Ze kunnen best wel een stootje hebben, bieden privacy en zijn perfect om de zon te weren.

Zip screens: Zip screens bieden hebben dezelfde eigenschappen als standaard screens, maar zijn beter bestand tegen zwaardere weerstypes (storm). Het doek zit zeer strak langs het raam en is extra verstevigd met extra sterke zijgeleiders, dit zorgt ervoor dat de screens nog beter bestand zijn tegen zwaardere wind/rukwinden.

Zip top screens: LET OP: Zip top screens worden niet overal verkocht. Het zijn zeer exclusieve screens, die worden ingezet op plaatsen waar een screen extreem sterk moet zijn. Dit zijn dan ook de screens die vooral worden ingezet op plekken waar het echt nodig is, bijvoorbeeld langs het strand of hele hoge gebouwen die in een openlijke ruimte staan, waardoor er veel wind langs gaat.

https://screenbestellen.nl