Wistjij
Image default
Bedrijven

Wat kan een verzuimapplicatie voor een bedrijf betekenen?

Het managen van verzuim kan een behoorlijk werk zijn. Als werkgever heb je allerlei rechten en plichten en zijn een vele regeltjes waar je je aan moet houden. Toch is het belangrijk dat verzuimmanagent goed gebeurt. Voor de werknemer, voor de werkgever en voor het hele bedrijf. Een speciaal ontwikkelde verzuimapplicatie zorgt daarvoor.

Verzuimapplicatie, goed voor de werknemer

Goed verzuimbeleid is belangrijk voor de werknemer. Iedereen is wel eens ziek of heeft een andere reden voor verzuim. Zwangerschap, adoptie, orgaandonatie, genderoperaties, het valt allemaal onder verzuim. Als zoiets aan de hand is, wil je als werknemer dat je weet waar je aan toe bent. Wat moet je melden en wat is privé? Waar heb je recht op, en waartoe ben je verplicht? Word je hetzelfde behandeld als je collega’s of lijkt het verlenen van geoorloofd verzuim vriendjespolitiek? Een goede verzuimapplicatie neemt alle onzekerheden bij de werknemer weg. Bovendien zorgt het ervoor dat jij de werknemers goed helpen als er iets langdurigs aan de hand is.

Verzuimapplicatie, goed voor de werkgever 

Alle voordelen voor de werknemer zijn natuurlijk ook voordelen voor de werknemer. Hoe duidelijker en efficiënter het verzuimbeheer gebeurt, hoe fijner voor jou als werkgever. Het scheelt je veel tijd en geld om alles via een verzuimapplicatie te regelen in plaats van bij elk geval opnieuw te moeten bedenken wat er eigenlijk nodig is en dat te moeten vastleggen. 

Daarnaast voorkomt een goede verzuimapplicaties ook boetes. Als werkgever ben je namelijk verplicht bij verzuim bepaalde stappen te doorlopen, bepaalde notities, gesprekverslagen en documenten op te slaan en bepaalde privacymaatregelen in acht te nemen. Doe je dat niet, dan kun je problemen krijgen met bijvoorbeeld het UWV of de Arbodienst. In sommige gevallen kan het je zelfs op een boete van een jaar extra loonbetaling komen te staan. Met een verzuimapplicatie weet je zeker dat je alles doet en opslaat wat relevant is, zodat je niet later voor vervelende verrassingen komt te staan.

Verzuimapplicatie, goed voor het bedrijf

Wat goed is voor werknemer en werkgever, is goed voor het bedrijf. Een verzuimapplicatie zorgt voor goed en efficiënt verzuimbeleid. Een goed verzuimbeleid leidt tot gezondere werknemers, optimalere prestaties en minder verzuim. Het scheelt geld door de besparing van tijd en door het voorkomen van boetes en andere onnodige kosten.

Wat doet onze verzuimapplicatie

Met onze verzuimapplicatie optimaliseer je het verzuimmanagement terwijl je de tijd die eraan besteedt verminderd. In de applicatie kun je duidelijk zien wat er van je verwacht wordt en welke informatie je met wie mag delen. Je kunt bijhouden of een werknemer een hoger risico op verzuim heeft en je kunt zelfs efficiënt brieven en notities generen in je eigen huisstijl.

De applicatie zorgt ook voor een optimale samenwerkingen met niet alleen de werknemer en werkgever, maar ook andere betrokken partijen, zoals de bedrijfsarts, de verzekeraar, de Arbodienst en het UVW. Het zorgt ervoor dat je alle benodigde informatie AVG-proof opslaat en bij de hand hebt als je het nodig hebt.  Zo zorg je dat alles goed geregeld is. Voor de werknemer, voor de werkgever en voor het hele bedrijf.