Wistjij
Image default
Woning en Tuin

Een goede inloopmat is het halve werk: zó houd je vuil buiten

Iedereen die bij jou over de vloer komt heeft één ding met elkaar gemeen: ze komen binnen via jouw deur. De eerste indruk is allesbepalend. Je krijgt ten slotte nooit een tweede kans om een goede eerste indruk te maken. Een goede inloopmat is dus het halve werk. Ze zorgen voor een goed entree en zorgen ervoor dat het vuil buiten blijft. Inloopmatten zijn er in allerlei soorten en maten, maar wat zijn de verschillen? Een kleine greep uit het grote aanbod van inloopmatten:

1. Droogloopmat

De bekendste inloopmat is misschien wel de droogloopmat. De naam zegt het eigenlijk al: deze mat is bedoeld om je schoenen droog te lopen. Door de lange vezels zorgt deze mat ervoor dat vocht buiten blijft. Een droogloopmat neemt het water goed op en houdt dat ook vast. In een land als Nederland waar het vaak regent is dit een uitermate goede mat voor bijvoorbeeld op kantoor. Als je bezoeker net daarvoor in een plas water heeft gestaan, wordt het binnen niet gelijk een natte boel.

2. Schoonloopmat

Een schoonloopmat heeft een andere functie. Met de stugge en rechte vezels wordt met een schoonloopmat het vuil van de schoenzolen geschraapt. Een schoonloopmat neemt in tegenstelling tot de droogloopmat niet goed water op, maar zorgt er wél voor dat er geen aarde, bladeren of ander vuil naar binnen komt. Deze mat is dus meer geschikt voor een locatie waar mensen met hele vieze schoenen binnenkomen, bijvoorbeeld op een sportvereniging of thuis met kleine kinderen.

3. Naaldviltmat

Komt er bij jou zóveel vuil binnen dat je bang bent dat zelfs de schoonloopmat het bij jou niet schoon zal houden? Dan moet je gaan voor een naaldviltmat. Deze makkelijk schoon te maken inloopmat heeft een hoog schraapvermogen en haalt het grove vuil onder de schoenen vandaan. Met deze inloopmat zorg je er voor dat zand, vuil en vocht buiten de deur blijven, ideaal voor een locatie buiten de stad. Naaldvilt is een slijtvast materiaal, dus deze mat gaat ook nog eens lang mee.

4. Kokosmat

De laatste is de kokosmat. Bij deze mat verklapt de naam ook al het een en ander. Kokosmatten worden op traditionele wijze gemaakt van vezels van de bast van de kokosnoot. De kokosmat is in tegenstelling tot de vorige drie matten niet zo goed in het opnemen van vocht, maar schraapt met zijn stevige vezels wel het hardnekkigste vuil onder je schoenzolen weg. Door de natuurlijke kokosvezels gaan kokosmatten tot wel 10 jaar mee. Ze zijn ook nog eens schimmel- en rotbestendig.

Met een goede inloopmat zorg je ervoor dat je huis, winkel of kantoor in allen tijden schoon blijft. Dus vergeet niet: een goede inloopmat is het halve werk. Voor welke inloopmat ga jij?

https://www.deurmatdirect.nl/inloopmat