Wistjij
Image default
Huishoudelijk

Wat doet airco?

De term airco heb je waarschijnlijk al erg vaak voorbij horen komen, vooral op dagen in de zomer dat het heel heet is. Airco recirculeert lucht, die al binnen is. Eigenlijk wordt lucht dus een soort van hergebruikt. In sommige gevallen neemt de airco ook lucht van buiten en filtert dit in koelte, zodat er wel buitenlucht de ruimte in komt. Zoals al benoemd, verkoelt airco de lucht. Dit zorgt dus voor verkoeling in een ruimte. Vooral op hete zomerdag is dit een heel handig apparaat. Veel mensen hebben met slapen last van de hitte. De perfecte oplossing hiervoor is een airco. Je kan een airco inclusief montage laten installeren bij jou thuis door een bedrijf. 

Nadeel van airco

Een airco in je kamer is natuurlijk een hele goede oplossing voor de hitte, maar er zit wel een nadeel aan. Als je namelijk geen airco gewend bent, en ineens een hele lading verkoelde lucht in jouw ruimte ronddwaalt, kan dit flink effect hebben op je lichaam. Veel mensen worden verkouden van slapen met de airco aan. Vaak is keelpijn een veelvoorkomend gevolg. Een tip hiervoor is om de airco niet op de meest koude stand te zetten, maar op een iets hogere stand. Zo ervaar je alsnog de lekkere verkoelde lucht die je zeker nodig hebt in de hitte, maar krijg je minder snel last van een verstopte neus of heftige keelpijn. 

Wat te doen tegen hitte

Airco is overigens niet de enigste optie tegen enorme hitte. Wat al erg veel helpt is een plekje in de schaduw opzoeken, zodat je geen last hebt van de brandende zon. Ook veel koude drankjes drinken zijn verkoelend voor je lichaam. Als laatste tip is de aanschaf van een ventilator een goede. Een ventilator zorgt niet perse voor koude lucht, zoals een airco, maar blaast de al bestaande lucht in de kamer, waardoor er wind ontstaat, die wel verkoelend is.