Als je een eigen slijterij hebt, dan is het verstandig om net als anders bedrijfsafval te scheiden zodat dit verwerkt kan worden. Bij een slijterij werkt dit net iets anders dan bij een gemiddeld bedrijf, want een slijterij verkoopt natuurlijk drankjes en soms ook etenswaren. Hier zijn dus andere afvalcontainers voor nodig en is het dus belangrijk om verschillende afvalcontainers aan te schaffen of te huren. Welke afvalcontainers een slijterij precies nodig heeft, vind je in dit artikel.
Glascontainers voor glaswerkHet kan natuurlijk gebeuren dat jij of een werknemer van je slijterij een fles champagne, bier of wijn laat vallen. De kans is dan erg groot dat er overal op de vloer van de slijterij glas ligt. Dit wil je dan het liefst weggooien, maar wist je wel dat het niet verstandig is om glas bij het restafval te doen? Dat heeft ermee te maken dat glas vrij kostbaar is. Om glas te produceren, zijn grote hoeveelheden zand nodig, maar ook komt bij het produceren van glas veel CO2 vrij. De meeste soorten glas zijn prima te recyclen, dus je kunt het beste kiezen voor het recyclen van het glas. Dit kan door een contract aan te gaan met een afvalverwerker. Zij plaatsen een glascontainer bij de slijterij. Je kunt dan, wanneer de glascontainer vol is, glasafval op laten halen door het verwerkingsbedrijf
Restafvalcontainer is ook belangrijk.Het maakt zeker niet uit of je bedrijf een slijterij of een accountantsbureau is, er wordt altijd wel restafval geproduceerd. Restafval is afval dat moeilijk of zelfs niet te recyclen is. Veel verwerkingsbedrijven doen daarom ook geen poging om het restafval te recyclen, want het kost veel geld en het resultaat is minimaal. Het is dus erg belangrijk dat je naast een glascontainer, ook een restafvalcontainer aanschaft of huurt. Waarom is recyclen zo belangrijk?Helaas zijn er nog erg veel mensen in Nederland die het nut van het recyclen van materialen en grondstoffen niet goed inzien. Dit is natuurlijk ook erg jammer, want het is belangrijk dat we zoveel mogelijk weten te recyclen. Onze bodem raakt een keer uitgeput. Dat houdt in dat we ooit geen goud, zilver, koper en andere grondstoffen meer uit de bodem kunnen halen. Daarnaast is het ook niet mogelijk om op dit tempo bomen te blijven kappen, want dan zal er over enkele tientallen jaren nergens meer bos te bekennen zijn. Door materialen en grondstoffen te recyclen, geven we de materialen en grondstoffen een tweede leven. Hierdoor zakt de vraag naar nieuwe grondstoffen en materialen, maar komt er ook minder CO2 vrij.
|