Wistjij
Image default
Bedrijven

Speciale poncho’s kopen van alpaca

De poncho’s worden tegenwoordig steeds populairder en dat is niet zo gek, ze zijn er tegenwoordig namelijk in allerlei kleuren en motieven en voor iedereen. Mannen, vrouwen en kinderen kunnen een poncho dragen. We hebben het dan niet over een regenponcho, maar over echte wollen poncho’s. Deze draag je echt als kledingstuk, of een aanvulling op de rest van je outfit. Is het te warm voor een jas buiten, maar net te koud zonder? Ook dan zijn poncho’s een prima oplossing. Je hebt hele mooie poncho’s, met alpaca wol. Dit zijn niet zomaar poncho’s, want in Nederland zijn ze bijna niet te krijgen. Ben je benieuwd naar deze poncho’s of wil je misschien zelf wel een poncho kopen? Lees dan verder.

 

Ecuador

De poncho’s waar we het over hebben komen uit Ecuador. Er zijn over het algemeen twee soorten modellen, namelijk de driehoekige en de rechthoekige. De driehoekige poncho’s worden vaak door dames gedragen en de rechthoekige door heren. Toch kunnen beide soorten voor zowel mannen als vrouwen. Let wel op dat de driehoekige poncho net wat kleiner uitvalt dan de rechthoekige. De poncho’s zijn gemaakt van alpaca wol en zijn allemaal lekker warm. Als je besluit om een poncho te kopen dan steun je de lokale bevolking van Ecuador. Er wordt namelijk rechtstreeks bij de bevolking daar ingekocht.

 

Wassen

De poncho moet af en toe gewassen worden, maar hoe doe je dat nu goed? Het makkelijkste en ook het beste is om de poncho gewoon te laten luchten. De alpacawol is zelfreinigend en door de wol te laten luchten zullen de nare geurtjes dus ook vanzelf verdwijnen. Als er een vlek in zit kun je de poncho wel wassen. Doe dit op het wol programma en niet hoger dan 30 graden. Het is belangrijk een wasmiddel te gebruiken met een neutrale pH-waarde. Je kunt de poncho ook met de hand wassen.

 

Drogen

Als de poncho gewassen is mag je deze nooit zomaar ophangen. De wol mag namelijk niet heel erg nat zijn. In de droger stoppen is ten strengste verboden. In plaats daarvan kun je het beste proberen zelf zoveel mogelijk water uit de poncho te drukken en deze te laten drogen op een wasrek.

https://www.ecuafina.nl/nl/ponchos/