Wistjij
Image default
Financieel

Wat is de Ripple koers?

De Ripple koers is ook een vorm van digitaal geld. Het is geen officiële crypto valuta maar wordt wel zo gezien. Veel grote bedrijven investeren ook in deze vorm van “Crypto currency”. Het wordt meer gezien als een betalingsprotocol dat wordt gerund door een groot bedrijf. Dat is het meest grote verschil ten opzichte van de Bitcoin crypto currency. Het is dus niet in handen van één bank of één bedrijf maar het wordt door banken niet gezien als een grote concurrent en willen zelf dus ook juist graag mee investeren in de Ripple koers. Ondanks dat de Ripple in de kern dus wel totaal verschilt van de Bitcoin wordt de waarde hiervan wel eveneens bepaald door handelaren. Als er meer vraag is dan aanbod dan zal de waarde dan dus ook blijven stijgen. Dit geld zo voor alle crypto currencies.

In feite werkt het qua waardes van de munten of de Ripple koers precies hetzelfde. De valuta achter de Ripple heet XRP, dit is waar je de Ripple meteen aan kunt herkennen. Daarnaast is het ook enorm fijn om te weten dat je met deze Ripple valuta ook gewoon daadwerkelijk digitaal kunt betalen.

Investeren in Ripple, is dat dan wel zo verstandig?

Het belangrijkste is dat je je van tevoren natuurlijk eerst goed inleest in het hele bestaan van de Ripple en andere Crypto valuta’s. Daarnaast moet je je natuurlijk ook een beetje verdiepen in de koersen van deze valuta’s en andere Crypto currencies. Eerder waren het vooral particulieren dat in d Ripple investeerden maar tegenwoordig is te zien dat steeds meer grote bedrijven investeren in deze valuta soort. Dit heeft ook te maken met de coronacrisis. Het heeft de wereld economie tot nu toe flink aangetast en ook de Dollar flink doen kelderen. Daarnaast zijn de rentes tegenwoordig ook ontzettend laag.

Voordelen van het investeren in Ripple valuta’s zijn o.a.

–          Transacties gaan vele male sneller zowel in binnen en buitenland.

–          De banken ondersteunen deze vorm van crypto valuta.

–          De Ripple is vele male veiliger om in te investeren omdat de focus ook veel meer op veiligheid ligt bij deze valuta soort.

–          Het is veel goedkoper en de transacties zijn bijna gratis.

https://cryptobenelux.com/ripple-koers/