Wistjij
Bedrijven

Snel en eenvoudig radio luisteren

Al een aantal jaar is het mogelijk allerlei radio stations online te beluisteren. Internet radio is een sterk opkomend fenomeen en het is helemaal van deze tijd. Het bereik van radio stations is door internet radio een stuk groter dan voorheen. 24 uur per dag zijn er uitzendingen op de radio en er is voor iedereen een radio zender met zijn of haar favoriete muziek. Vroeger was dit heel anders, want je had slechts een aantal radio zenders en die zenders maakte maar een aantal uitzendingen per dag. De mogelijkheden van online radio zijn eindeloos en de radio zenders maken daar optimaal gebruik van. Als luisteraar is het nu mogelijk je favoriete radio zender te beluisteren waar je ook wilt.

De populariteit van online radio luisteren is dan ook erg gestegen de laatste jaren en er wordt veel gebruik van gemaakt door de consumenten. De uitvinding van de smartphone heeft hier ook een groot aandeel in gehad. Je kan namelijk eenvoudig en snel met allerlei applicaties jouw favoriete radio zender beluisteren. Je hebt bij wijze van spreken alle radio zenders in je broekzak zitten en je kan deze beluisteren overal waar je wilt als je een internet verbinding hebt.

Je kan natuurlijk ook de browser gebruiken op je tablet, desktop of smartphone en streams beluisteren van radio zenders over de hele wereld. De streams kunnen aangeboden worden door de radio stations zelf, maar er zijn ook websites die alle streams beschikbaar stellen. Het is vandaag de dag zelfs mogelijk lokale radio stations uit Amerika te luisteren. Direct vanuit Amerika wordt er door middel van een stream naar jouw apparaat verstuurd en kan je lekker luisteren naar de uitzendingen van dit radio station.

Snel en eenvoudig radio luisteren