Wistjij
Image default
Bedrijven

Silent disco

Het is een veel voorkomend probleem; een feestje willen geven maar de buren willen geen geluidsoverlast. Door dit probleem zijn een heleboel feestje niet door kunnen gaan. Opeens was er een nieuw product op de markt; koptelefoons met verschillende zenders waardoor een hele groep mensen op een bepaald moment dezelfde muziek kunnen luisteren en kunnen feesten. Dit noem je dus ook wel silent disco. De trend rond silent disco is heel erg gegroeid ook in de corona crisis. Er zijn ook verschillende silent disco clubs in Nederland. Ontzettend populair onder de jongeren!

 

Verschillende soorten festivals

In 2021 zijn ze helaas niet doorgegaan, voor een groot gedeelte dan. Door de coronacrisis zijn ze uiteindelijk afgelast geworden omdat de kans op besmetting daar mega is. Er zijn ontzettend veel soorten festivals, waaronder cabaretfestivals, filmfestivals, foodfestivals, literatuurfestivals en ga zo maar door. De populairste zijn de muziekfestivals, dit is een evenement waarbij meerdere artiesten liveoptreden voor een groot publiek. Dit kan bijvoorbeeld een popfestival zijn. Het grootste muziekfestival in Nederland is Pinkpop.

 

Foodfestival

Een foodfestival is ook een populaire soort, deze zijn ontstaat tussen 1980 en 1990. Deze evenementen richtten zich op het hogere segment en het eten wordt verzorgd door de betere restaurants uit de regio. Vanaf 2010 zijn erg ook laagdrempelige foodfestivals, hier wordt eten geserveerd uit mobiele keukens. Dit is voornamelijk dan weer te zien bij muziekfestivals. Het is lekker goedkoop, makkelijk en lekker. Een voorbeeld hiervan is een kleine hamburgertent of een hotdog tent.

 

Filmfestival

Een filmfestival is een feest dat wordt gehouden om films onder de aandacht te krijgen. Tijdens zo’n festival worden er in verschillende bioscopen op hetzelfde moment de film gedraaid. Voornamelijk nieuwe films worden zo in première gezet. Op zo’n festival zijn ook vaak bekende acteurs en regisseurs aanwezig. Daardoor is er altijd ook veel pers te vinden op zo’n soort evenement.

https://lichtgeluidhuren.nl/silent-disco-huren/