Wistjij
Image default
Bedrijven

Hoe maak je een voedingsschema voor krachttraining?

Iedere serieuze sportieveling begrijpt het belang van goede voeding. Je eten heeft immers een grote impact op je lichaam en op je prestaties. Sporters die veel energie steken in hun work-outs, gaan hun eten ook niet verwaarlozen. Om zo goed mogelijk te eten, kan het nuttig zijn om een voedingsschema op te stellen. Voor een voedingsschema krachttraining, leggen we hier de belangrijkste zaken even kort uit.

 

1. More is more

Voor sporters die niet bezig zijn met gewichtsverlies, maar met krachttraining, is het belangrijk om voldoende calorieën binnen te krijgen. Je hebt deze immers nodig om alles uit je trainingen te kunnen halen, want als je te weinig eet, dan kan je je zwakker voelen. Zorg echter wel dat deze calorieën gezonde calorieën zijn, met voedingsstoffen die je lichaam echt nodig heeft. Blijf dus nog steeds zo veel mogelijk weg van de friet en de hamburgers, aangezien die niet veel doen voor je krachttraining.

 

2. Eiwit is je beste vriend

Wanneer je bezig bent met krachttraining, moet je als sporter genoeg eiwitten eten. Deze zorgen er immers voor dat je spieren sneller en beter opbouwen. Je hebt één à twee gram eiwitten nodig per kilogram lichaamsgewicht. Probeer dit zo veel mogelijk te halen uit natuurlijke voeding, maar af en toe een proteïneshake kan geen kwaad, zolang je je best doen om gezond te blijven! Verwaarloos andere soorten voedingsstoffen, zoals koolhydraten en vetten ook niet, aangezien ze ook een rol spelen!

3. Plan!

Om je voedingsschema krachttraining helemaal compleet te maken, moet je ook goed plannen. Er gaan immers dagen zijn waar je tijd hebt om uitgebreid te koken en andere dagen waarbij je gewoon snel iets naar binnen moet spelen omdat je te weinig tijd hebt. De kunst is om op beide soorten dagen voorbereid te zijn, door een goede planning op te stellen!

https://voedingschema.nl/voedingsschema-krachttraining/