Wistjij
Image default
Aanbiedingen

Veiligheid op de werkvloer

Veiligheid op de werkvloer

Corona speelt al een hele lange tijd. De besmettingen lopen af en toe hoog op. Het is daarom belangrijk dat het personeel op de werkvloer veilig en gezond blijft. Je leest hier een aantal tips waarmee je voor een veilige sfeer op de werkvloer zorgt, zonder dat hier grote aanpassingen voor gemaakt hoeven te worden.

Afstand bewaren

Afstand houden; we horen het niet vaak genoeg. Iedereen van 18 jaar en ouder is volgens de overheid verplicht om 1,5-meter afstand van elkaar te houden. De term ‘1,5-meter samenleving’ is voor veel mensen dan ook een bekend begrip. De meeste bedrijven moeten zich hier ook aan houden, met een aantal branches op uitzondering. Waar de meeste mensen thuis aan het werk zijn, kan het altijd noodzakelijk zijn dat er toch personeel op de werkplek moet komen. Probeer waar mogelijk genoeg ruimte te creëren zodat de afstand tussen werknemers voldoende blijft en zij hierdoor elkaar niet kunnen besmetten.

Mondkapjes dragen

Het dragen van een mondkapje is verplicht op veel plekken. Als organisatie kan je de keuze maken om het personeel een mondkapje te laten dragen als zij niet op de werkplek zitten. Een mondkapje is een geschikt cadeau om je werknemers cadeau te doen. Je kunt ook mondkapjes bedrukken met een bedrijfslogo. Je geeft hiermee een nuttig, maar ook veilig cadeau. Dit soort mondkapjes zijn ook nog een stuk milieuvriendelijker dan de wegwerp mondkapjes, aangezien je vaker kan dragen door ze uit te wassen.

Plan en communiceer

Afstand houden is op veel werkplekken lastig, aangezien de meeste werkplekken niet op deze manier zijn ingericht. Het is daarom van belang dat er goed gepland wordt. Maak een planning waarin personeel kan zien wanneer zij vanuit huis werken, of op kantoor kunnen komen. Door dit duidelijk te communiceren, ontstaan er geen misverstanden. Vraag bijvoorbeeld aan medewerkers of zij de voorkeur hebben om op kantoor te komen, of misschien wel liever vanuit huis werken. Door hier een goede balans in aan te brengen, houd je het voor iedereen leuk.

https://www.loopper.nl/