Wistjij
Image default
Bedrijven

RVS plaat

RVS plaat

Een rvs plaat (Roestvrij stalen plaat)is een van de meest gebruikte vormen van roestvrij staal en wordt gebruikt voor het vervaardigen van onderdelen en producten voor een breed scala aan toepassingen. RVS is een homogene substantie die in de metaalindustrie gekend staat met hoofdzakelijk ijzer, chroom, nikkel en koolstof 

Zijn eigenschappen

  • Hoge corrosieweerstand
  • Grote sterkte
  • Temperatuurbestendigheid van cryogene tot hoge warmte
  • Hoge taaiheid en slagvastheid
  • Hoge verwerkbaarheid, inclusief verspanen, stampen, fabriceren en lassen

Een gladde oppervlakteafwerking die gemakkelijk kan worden gereinigd en gesteriliseerd 

zorgt ervoor dat producten vervaardigd uit rvs plaat goed verkopen. 

Deze omvatten gestampte en bewerkte producten, variërend van bevestigingsmiddelen en fittingen, tot gootstenen en afvoeren, tot tanks. 

Het wordt gebruikt in alle industrieën, in het bijzonder bijtende en hittebestendige omgevingen zoals chemische, petrochemische en voedselverwerking, zoet- en zoutwatervaart, motoren en motoren. 

De roestvrijstalen profielen

rvs profielen zijn gekenmerkt door zijn speciale weerstand tegen de meeste chemicaliën en het weer. Daardoor zijn die ideaal voor de isolatie van balkons en terrassen, waardoor een gecontroleerde doorstroming van regenwater mogelijk is. 

Het is deze weerstand, typisch voor roestvrij staal, die van rvs profielen een ideale bescherming geven aan, vooral in buitenomgevingen, zoals zwembaden en ziekenhuizen. 

Juist omdat ze extreem veelzijdig zijn, zijn stalen profielen ook geschikt voor buitenhoeken en binnenhoeken, waardoor totale bescherming en een voorbeeldige afwerking wordt gegarandeerd. 

De staalprofielen zijn niet beperkt tot beschermende en sluitende elementen. Het zijn ook decoratieve items. 

Met betrekking tot dezelfde vlakke vloeren dienen de stalen profiellijnen als scheiding en decoratie voor oppervlakken van verschillende materialen, wat een aangenaam effect van continuïteit oplevert. Hetzelfde resultaat wordt ook gegarandeerd voor vloeren die op verschillende niveaus zijn gelegd. Daarvoor lijkt het verschil tussen de dikte van de vloer het belangrijkste obstakel voor een harmonieuze nevenschikking.

RVS plaat