Wistjij
Image default
Financieel

Zuinige studentenleven

Voor iedere student is het lastig om goed met geld om te gaan. De ene persoon is hier beter in dan de andere. Maar het feit blijft dat je veel dingen nodig hebt, maar niet veel geld beschikbaar hebt. Zo is het aan het begin al een vrij dure investering om je kamer in te richten. Vervolgens is de huur van de kamer natuurlijk ook niet goedkoop. Dan ook nog het aanschaffen van boeken. Als je al deze dingen bij elkaar op telt blijft er weinig geld over. En dan hebben we het nog niet eens gehad over het dagelijkse leven. In dit artikel vind je een aantal tips om zoveel mogelijk geld over te houden.

Het is verstandig om zoveel mogelijk producten te kopen wanneer deze in de aanbieding zijn. Zo houd je al snel veel geld over. Veel producten worden in veel verschillende winkels verkocht. Houd de folders in de gaten en koop veel van de producten tegelijk als het toch niet over de datum kan gaan.

Ook is het handig om de kleding van het seizoen niet in hetzelfde seizoen te kopen. In de winter is er vaak een enorme uitverkoop op de zomerkleding. Het is beter om dan kleding voor de zomer te kopen zodat je veel geld bespaart en alsnog leuke nieuwe kleding hebt.

Verder is het veel lastiger dan het lijkt maar; schaf geen producten aan die je niet nodig hebt. Vaak denk je bij het kopen dat je het toch wel nodig gaat hebben. Spreek met jezelf af dat als je het niet wekelijks gaat gebruiken, het niet nodig is om het te kopen.

Vaak is het door het drukke studentenleven lastig om ook nog te werken. Maar als je toch een baantje hebt, is het verstandig om online urenregistratie bij te houden. Zo weet je precies wat je wanneer te besteden hebt door een salarisberekening.

Zuinige studentenleven