Wistjij
Image default
Bedrijven

Prachtige kerstverlichting voor buiten

Iedereen kan zijn eigen kerstsfeer creëren, bijvoorbeeld door te kiezen voor de juiste verlichting. Leds, lichten en kaarsen zorgen voor net iets meer ambiance in huis: van de versieringen voor de boom tot die in de wieg, van de versieringen op de muren en de trap tot kerstverlichting voor buiten!

 

Kerstverlichting past zich overal aan

In feite passen de verschillende soorten kerstverlichting zich perfect aan elke binnen- of buitenomgeving aan. Ze geven een gevoel van warmte en genegenheid en brengen het gevoel van Kerstmis over. De lichtjes en kerstversiering voor buiten zijn het meest in het oog springend. Je huis zal onder het oog zijn van alle voorbijgangers, die er zeker ook van zullen genieten. Er is voor elk wat wils: van decoraties voor het terras tot die voor de oprit of poort, die speciaal ontworpen zijn voor de tuin, Led-schijnwerpers, ornamenten van klassiek wit tot kerstrood of groen en nog veel meer. Denk maar aan sterren, Kerstmannen, rendieren en andere dieren die als typische kerstversieringen kunnen worden gebruikt op muren, ramen, boven open haarden en waar je maar wilt!

 

Kerstverlichting buiten plaatsen

De buitenkerstverlichting kan geplaatst worden op borstweringen en gevels, op bestaande bomen in de tuin of op heggen. Je kunt ze ook plaatsten in speciale kerstversieringen met de meest uiteenlopende vormen om een buitenhoek te verlichten. Er zijn verschillende soorten kerstverlichting voor buiten op de markt:

  • lichtgevende buizen: dit zijn buizen in PVC of transparant en hittebestendig rubber, waarbinnen mono- of meerkleurige lampen lopen;
  • lichtkettingen, met klassieke of LED-verlichting;
  • lichtgordijnen: deze zijn ideaal voor de gevels van een huis of bedrijf. Ze zijn speciaal ontworpen om het volume van het hele gebouw te benadrukken door het te verlichten;
  • lichtslingers voor buiten: ontworpen om weersinvloeden te weerstaan. Geschikt voor het decoreren van buitenbomen, heggen, maar ook ramen, schuttingen of poorten.

 

Lichtkettingen: betaalbaar, mooi en veilig

Voordat je je tuin, oprit of balkon decoreert met kerstverlichting, zijn er wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Weet je bijvoorbeeld zeker dat je kerstverlichting correct is gemonteerd en dat hij energie bespaart? Zo zijn lichtkettingen een van de gemakkelijkste manieren om buiten kerstplezier te creëren. Het is een betaalbare manier om te decoreren, aangezien lichte kettingen en lichtnetten om de meeste dingen kunnen worden gewikkeld. Ze zijn daarom geschikt voor balkons, struiken, bomen en zelfs vlaggenmasten. Als je op zoek bent naar de mooiste en meest indrukwekkende kerstverlichting voor buiten op de weg, dan kun je lichtsnoeren combineren met kleine lichtbomen en lichtsnoeren met ijspegels.

 

Een tuin is niet altijd nodig voor buitenverlichting

Voor een mooie kerstverlichting voor buiten hoef je trouwens niet per se een tuin te hebben. Als je een balkon of een kleine buitenruimte hebt, kun je gemakkelijk lichtkettingen aan de balkonreling hangen of een kleinere lichtboom plaatsen. Een andere manier om een ​​buitenruimte te decoreren is met gezellige lantaarns. Ze zijn zowel mooi voor de voordeur als op een balkon. Denk eraan dat je lantaarns op een veilige ondergrond moeten staan ​​en liefst een beetje beschut, zodat het licht niet door de wind wordt uitgeblazen.

 

Gebruik buitenshuis alleen geschikte lichtkettingen

Bij het opstellen van kerstverlichting voor buiten is het belangrijk dat je lichtsnoeren gebruikt die bedoeld zijn voor buitengebruik. Lichtkettingen voor binnen horen niet buiten, omdat vocht gemakkelijk de ketting kan binnendringen en kortsluiting kan veroorzaken. Kerstverlichting buiten is van een robuustere kwaliteit die beter bestand is tegen vocht, vorst en harde wind. Als een lichtketting geschikt is voor buitengebruik, dan staat dit duidelijk op de verpakking vermeld. Kies ook voor een lichte ketting die CE-gemarkeerd is, wat betekent dat deze voldoet aan de wettelijke veiligheidseisen.

 

Doe af en toe de kerstverlichting uit

Kerstverlichting voor buiten moet een gezellige kerstsfeer verspreiden. Om de kerstrust en gezelligheid te behouden is het belangrijk dat je goed nadenkt over de plaats van je kerstverlichting en lichtsnoeren. Het is een goed idee om ervoor te zorgen dat je kerstverlichting niet rechtstreeks in de woonkamer of slaapkamer van de buren schijnt. Door gebruik te maken van lichtkettingen met timerfunctie schakelt het kerstlicht automatisch aan en uit. Zo zorg je ervoor dat het licht altijd op de gewenste tijden brandt, terwijl je buren ’s nachts niet gestoord worden door licht. Een ander voordeel van buiten kerstverlichting met aan/uit functie is dat je overdag, als het licht nog niet zichtbaar is, het energieverbruik kunt verlagen.

 

Energie besparen met Led-kerstverlichting

Als je kerstverlichting voor buiten van oudere datum is, moet je overwegen of het tijd is om over te stappen op Led-verlichting. Een Led-lichtketting heeft een levensduur van ongeveer 50.000 lichturen en verbruikt tot 90% minder stroom. Door de LED-verlichting te combineren met een timerfunctie, zorg je ervoor dat de elektriciteitsrekening voor de kerstverlichting buiten tot een minimum wordt beperkt. Houd er rekening mee dat er verschillende tinten witte Led-verlichting zijn; bijvoorbeeld warm geelachtig wit en koud blauwachtig wit. Het is daarom een ​​goed idee om te testen of jouw lichtketting voor buiten de gewenste kleur heeft.

 

Veiligheid blijft belangrijk tijdens Kerst

Ongeacht hoe je de kerstverlichting zult gebruiken, het is belangrijk om zorgvuldig te evalueren dat de producten die je van plan bent te kopen in overeenstemming zijn met de geldende veiligheidsvoorschriften. Zorg er daarom voor dat het gebruik in binnen- of buitenruimtes van je huis of bedrijf geschiedt zoals de fabrikant heeft aangegeven. Controleer altijd de draden en lampen en ga na of alles in perfecte staat is, om onverwachte vonken en kortsluiting te voorkomen. Per slot van rekening willen we allemaal een fijne en veilige Kerst meemaken!

Extra: Kerst en Nieuwjaarsdag vallen in het weekend. In Nederland worden deze feestdagen niet gecompenseerd, maar hoe zit het eigenlijk met de andere wetten en regels rondom verlofdagen?