Wistjij
Image default
Bedrijven

Populaire meubels

Steigerhout is erg populair geworden de laatste jaren. Wat dacht je van een bed gemaakt van steigerhout of bijvoorbeeld een fotolijstje of kapstok? Ook kun je steigerhout prima inzetten als je je tuin gaat (her)inrichten. Steigerhout in de vorm van tuinmeubelen of als schutting is ook een leuke optie.

Authentieke look

Steigerhout heeft een hele authentieke uitstraling. Steigerhout is zeer robuust, duurzaam en je zou kunnen zeggen dat het er een beetje ‘oud’ uitziet. Je kunt dit hout op diverse manieren gebruiken, zoals voor het inrichten van je huis. Meubels van steigerhout zorgen voor een geheel nieuwe look. De moeite waard dus om de mogelijkheden te bekijken!

Soorten hout

Het woord ‘steigerhout’ komt van oorsprong uit de bouwwereld. Daarom oogt het vaak ook grijs. Vroeger werden planken van onbehandeld hout gebruikt om te fungeren als steiger. De planken leken oud en versleten door de hoeveelheid cementresten onder andere. Steigerhout is echter geen houtsoort. Het bestaat veelal uit ‘vurenhout’, wat hout van fijnsparren is. Het kan overigens ook gemaakt worden van eiken-, beuken- en douglassparrenhout. Tevens kun je kiezen voor allerlei afwerkingen, zoals gebeitst steigerhout of geschaafde steigerhout planken. Afhankelijk van de soorten hout en de afwerking hiervan, kun je prachtige meubels van steigerhout laten maken.

Kleuren

Je kunt voor allerlei mooie, leuke kleurtjes kiezen als het gaat om steigerhout. De grijze uitstraling is namelijk zeker niet de enige kleur/tint. Wat dacht je van zilver, wit, blauw, antraciet of bruine tinten? Ga voor de kleur die het beste combineert met jouw interieur en voor je het weet herken je je huisje niet meer!

Meer dan plank alleen

Steigerhout planken zijn zeer divers inzetbaar, maar je hebt ook verbindingslatten en steenschotten die gemaakt zijn van steigerhout. Steenschotten gebruik je in een wand of in de vloer bijvoorbeeld.  Tevens kunnen meubels ook bestaan uit steenschotten.

 

https://www.outsidemeubelen.nl/product-categorie/steigerhout-meubels/