Wistjij
Image default
Woning en Tuin

De voordelen van een elektrisch zit sta bureau ten opzichte van normale bureaus

Ben jij van plan om een nieuw bureau aan te schaffen? Dan is het goed om te weten waar je allemaal uit kunt kiezen. Om je hier een goed beeld van te geven zullen we in dit artikel stilstaan bij het elektrisch zit sta bureau. Het elektrisch zit sta bureau heeft namelijk veel voordelen die niet bij iedereen bekend zijn. Na het lezen van dit artikel ben jij op de hoogte van waarom het aan te raden is om voor dit bureau te kiezen. Mocht je hierover nog aanvullende vragen hebben, dan is het aan te raden om hierover in gesprek te gaan met een specialist. Hierdoor weet je zeker dat je een goede keuze zult maken die aansluit bij jouw persoonlijke wensen.

Voorkom ziektes met een elektrisch zit sta bureau

Zoals je wellicht weet is staand werken een dynamische vorm van werken. Door juist een goede balans te hebben tussen zitten en staan kun je bepaalde ziektes voorkomen. Zo kun je bijvoorbeeld de ziektes zoals diabetes II, hart en vaatziektes voorkomen. Om deze reden zie je ook dat er steeds vaker wordt gekozen voor een elektrisch zit sta bureau.

Naast het voorkomen van ziektes is het ook goed om te benoemen dat het elektrisch zit sta bureau ook goed is om rugklachten te doen voorkomen. Als je namelijk staat, zal de wervelkolom een betere en natuurlijke houding hebben ten opzichte van een zittende houding. Hierdoor zul je merken dat de evenwichtige verdeling tussen de wervels in de onderrug beter verdeeld worden. Kortom, het is zeker aan te raden om te kiezen voor een elektrisch zit sta bureau in het kader van je persoonlijke gezondheid.

 

Tot slot is het ook nog goed om te benoemen dat de drempel om van je bureau af te stappen een stuk groter is bij een normaal bureau dan bij een zit sta bureau. Als je namelijk staat kun je eenvoudig van je werkplek weglopen. Dit stimuleert het beweegmoment tijdens je werk wat goed is voor je gezondheid. Kortom, het zit sta bureau heeft genoeg voordelen voor je algehele gezondheid

Het vergroot de productiviteit

Diverse onderzoekers hebben tevens onderzoek gedaan naar het verband tussen productiviteit en het elektrisch zit sta bureau. Uit dit onderzoek is gebleken dat de hersenen bij het goed benutten van het elektrisch zit sta bureau actiever worden ingezet. Hierdoor zul je merken dat je na een koffiepauze of de lunch niet snel zult in dutten. Het is als werknemer natuurlijk fijn dat je via deze weg optimaal getriggerd wordt om zo optimaal mogelijk je werk te gaan doen.

Om deze reden zie je ook steeds vaker dat bedrijven besluiten om een werkplek voor hun medewerkers in te richten waarbij het elektrisch zit sta bureau toegepast wordt. De reden? Het verhogen van de productiviteit en de vitaliteit van de medewerkers. Doet jouw werkgever dit nog niet? Ga dan gerust het gesprek aan en vertel de vele voordelen die gepaard gaan bij een zit sta bureau.