Wistjij
Image default
Bedrijven

Ook jij kan een luxere auto rijden met operational lease

Bijna iedereen wil eigenlijk wel in een luxere auto rijden dan in de auto die ze nu gebruiken, maar niet iedereen kan zich een luxere auto veroorloven. De oplossing voor dit probleem is full operational leasing. Met full operational leasing hoef je namelijk niet in één klap het hele aankoopbedrag van de auto te voldoen, en kan je voor een vast maandelijks bedrag in een auto rijden.

Hoe werkt full operational leasing?

Full operational leasing is anders dan financial leasing. Waar financial leasing meer op een lening lijkt is full operational leasing anders. Bij full operational leasing blijft de auto op naam van de leasemaatschappij staan, jij bezit de auto dus niet. Hoewel dit misschien jammer lijkt zijn er veel voordelen aan full operational lease verbonden. Zo regelt de leasemaatschappij ook alle verzekeringen en het onderhoud van jouw auto. Ook als er ineens onverwachte onderhoudskosten opkomen zijn die kosten het probleem van de leasemaatschappij. En omdat de leasemaatschappij een hele vloot aan auto’s beheert hebben zij enorm veel schaalvoordelen en onderhandelingskracht bij garages en verzekeraars, waardoor veel kosten voor hun lager zijn.

Met operational leasing kan je eerder elektrisch rijden

Iedereen wil wel elektrisch rijden. Het is minder slecht voor het milieu, en bovendien zijn elektrische auto’s goedkoper in gebruik, waardoor je er op de lange termijn geld mee bespaart. Het grote nadeel aan elektrische auto’s is het aankoopbedrag. Door het accupakket is de aankoop van een elektrische auto namelijk een stuk duurder dan de aankoop van een auto op benzine of diesel. Een elektrische lease auto kan hierin uitkomst bieden. In plaats van dat je de hele auto in één keer koopt betaal je een vast maandelijks bedrag aan de leasemaatschappij, hierdoor kan je eerder in een elektrische auto rijden, en zo zowel het milieu als jouw brandstofbudget sparen.

Operational leasing geeft je meer zekerheid

Veel mensen zijn van hun auto afhankelijk. Veel mensen kunnen simpelweg niet zonder auto naar hun werk gaan, en als hun auto ineens weg zou vallen zijn ze dus hun baan kwijt. Dat is iets wat je absoluut niet wil. Operational leasing kan je hier een vorm van zekerheid in geven. Bij operational leasing hoef je niet het hele aankoopbedrag van een auto vooraf te betalen, waardoor je eerder in een auto kan rijden. En als er ineens een ernstig gebrek aan jouw auto verbonden blijkt te zijn is dit het probleem van de leasemaatschappij, en niet van jou. Jij hoeft dus niet ineens een groot bedrag voor een noodzakelijk reparatie op te hoesten.

Operational leasing geeft duidelijkheid

Maar weinig mensen weten wat hun auto echt kost: hoewel brandstofkosten duidelijk zijn raakt bijna iedereen verdwaalt in het regenwoud van onderhoud, verzekeringen, belastingen, en afschrijvingen. Het verlies van deze duidelijkheid kan problematisch blijken. Als je namelijk niet goed weet wat waarnaartoe gaat raak je namelijk vrij snel van de regen in de drup, het lijkt dan namelijk alsof geld gewoon weglekt, terwijl dit helemaal niet zo is. Operational leasing geeft duidelijkheid: Je betaalt een vast maandelijks bedrag en brandstofkosten. De leasemaatschappij regelt de rest. Een stuk duidelijker en makkelijker.