Wistjij
Image default
Bedrijven

Kleine manieren om energie te besparen

Energiezuinig leven is een ding waar we nu wel rekening mee zullen moeten gaan houden. De energieprijzen zijn namelijk erg hoog en veel gezinnen zullen nu hun leefwijze moeten aanpassen. Natuurlijk zijn er ook kleine aanpassingen die uiteindelijk een grote impact kunnen hebben op de energierekening, daar gaan we het in deze blog over hebben.

Koud douchen

Koud douchen is niet alleen gezond, het is ook gezond voor de portemonnee. Natuurlijk vinden veel mensen dit niet zo fijn of kunnen ze dit niet vanwege gezondheidsproblemen zoals reuma. In dit geval kan het helpen om een besparende douchekop te nemen zodat je minder water verbruikt. Korter douchen en minder vaak is ook een goede oplossing. Tweemaal per dag douchen is echt onnodig en langer dan 5 minuten hoeft ook niet altijd.

Hybride warmtepomp

Een hybride warmtepomp is een apparaat dat samenwerkt met je CV ketel en een deel van het gasverbruik over neemt. Een warmtepomp kan het gasverbruik geheel overnemen, maar is een stuk kostelijker dan een hybride warmtepomp en daarom is dit een interessante eerste stap.

Laat de verwarming zo lang mogelijk uit

De verwarming zo lang mogelijk uit laten maakt het mogelijk voor je lichaam om te wennen aan de temperatuur die geleidelijk aan zakt. Kruip ’s avonds met een lekker dekentje op de bank en trek een trui aan als je de hele dag thuis bent. Door een tijdje zo te leven zul je snel merken dat je er aan went als het dan bij iemand 21 graden is, je het zweet zal uitbarsten. En ook als het 21 graden in huis is zal je ’s avonds met een lekker dekentje op de bank liggen.

Door bewust met je verbruik om te gaan kun je zien waar je grote kostenposten zijn en waar je zelf of andere leden van je huishouden kunnen besparen om de energierekening omlaag te kunnen brengen.

https://www.kieskeurig.nl/warmtepomp