Wistjij
Image default
Bedrijven

Wat zijn de do's en don'ts van een bouwinspectie

Er zijn tal van goede bouw- en ongedierteinspectiebedrijven die klaar staan om u te helpen, maar er zijn bepaalde dingen die je moet weten. Een betrouwbaar bureau regelt alles, maar toch is uw deelname vereist, want u bent het die geld investeert.

De Do’s

Als u de volgende dingen doet, kunt u uw zuurverdiend geld in het juiste pand, terwijl u zeker bent van de structuur en andere essentiële zaken.

Huur een erkend bedrijf

Het eerste wat u moet doen is de vergunning controleren van het bouw- en ongedierteinspectiebureau dat gaat inhuren. Het opvragen van de accreditatie/vergunning van de bouwinspectie zal u helpen de kwaliteit van het werk te bepalen.

Bovendien helpt het u om iemand in dienst te nemen die betrouwbaar is en de branche al jaren van dienst is. Een erkend bedrijf zou graag hun certificaten tonen, en dat is wat u nodig heeft.

Probeer bij de inspecteurs te zijn

Een typische bouwinspectie kan ongeveer 2-3 dagen duren, maar het is het zou fijn zijn als u op de locatie aanwezig kunt zijn als de inspecteurs hun werk doen. Ook moet je weten wat voor inspectie ze gaan doen zoals een NEN 2767 keuring. Het is verstandig om ook zelf eerst wat informatie op te zoeken zodat je weet waar je aan toe bent en op moet letten.

Als u dit doet, weet u meteen de meeste problemen, zelfs zonder het volledige rapport te zien. Bovendien kunt u uw vragen laten beantwoorden door de inspecteurs, wat u in ruil daarvoor zal helpen een weloverwogen aankoopbeslissing te nemen.

Houd de informatie verborgen voor de eigenaren van onroerend goed

Zelfs als u het weet over de belangrijkste problemen in een pand, bespreek ze niet rechtstreeks met de eigenaar van het pand. Dit kan tot verhitte discussies leiden en u kunt de overhand verliezen als het gaat om onderhandelingen en het krijgen van een eerlijke deal.

Laat het eindrapport maar komen en bespreek de zaken dan met het bouwinspectiebureau voordat u gaat praten aan de makelaar of de eigenaar.

Vraag altijd om een disclaimer-openbaarmaking van het rapport

Vraag de woninginspecteurs om u een disclaimer-openbaarmaking van het bouw- en ongedierte-inspectierapport te bezorgen. Het helpt u juridische problemen in de toekomst te voorkomen, terwijl u van tevoren weet wat de inspecteurs in het eindrapport zullen behandelen.

Het voorkomt ook juridische problemen met de inspectiebureaus en u weet waarvoor u betaalt .

Extra’s toevoegen

Alleen een bouwinspectie is niet voldoende om zeker te zijn van het huis dat u gaat kopen. Dus het volgende dat u moet doen, is extra’s toevoegen aan de services. Sommige betrouwbare bouwinspectiebureaus bieden ook ongedierteinspectiediensten aan, dus u kunt beide diensten combineren om een pakket te krijgen.

Veel huizenkopers vergeten de essentiële diensten te nemen in de opwinding om hun nieuwe woning te kopen.

Wat niet mag

Het volledige bedrag storten vóór inspectie

Als de makelaar of de huiseigenaren om een volledige aanbetaling vragen, doe dat dan niet. U dient slechts een bepaald bedrag te storten op basis van de staat van het gebouw. Onthoud dat de aankoopbeslissing afhangt van het bouwinspectierapport, dus het heeft geen zin om het volledige bedrag te storten.

Inspecteurs benaderen voorgesteld door de makelaar

De makelaar die u aan het bespreken bent over de voorwaarden with is alleen geïnteresseerd in de verkoop van de woning. Misschien zijn de inspecteurs die zij voorstellen niet de beste voor u, en u weet het vrij goed.

Het inhuren van een vastgoedinspectiebureau is eenvoudig en u kunt snel een betrouwbaar bedrijf zoeken. Zorg er echter voor dat u de inspecteurs een aantal vragen stelt voordat u ze inhuurt.

Makelaars en eigenaren van onroerend goed het rapport verkeerd interpreteren

Terwijl u het definitieve bouwinspectierapport aan de verkoper of makelaar presenteert, moet u ervoor zorgen dat ze elk aspect grondig begrijpen. Vraag zo nodig de inspecteurs om u te vergezellen om de details beter uit te leggen, zodat u sterk op uw terrein kunt staan en als een kampioen kunt onderhandelen.

Inspectierapporten voor oude gebouwen accepteren

Verschillende problemen kunnen zich van de ene op de andere dag ontwikkelen, zoals verstopte dakgoten, die snel kunnen escaleren tot een groter probleem. U mag dus nooit oude bouwrapporten accepteren die zijn gepresenteerd door de verkoper van het onroerend goed of het onroerendgoedbedrijf dat bij het proces betrokken is.

Krijg altijd een nieuw rapport van een vertrouwd inspectiebureau en geloof alleen wat de inspecteurs zeggen.

Kritiek op het onroerend goed

Als de deal door welke omstandigheden dan ook wordt verbroken, mag u het onroerend goed niet publiekelijk bekritiseren. Het is niet alleen respectloos voor de eigenaren, maar het creëert ook een slecht imago van het onroerend goed op de markt, dus u moet dat vermijden.

Houd het rapport en de details ervan aan u over, en dan bent u degene die beslist of het onroerend goed de aankoop waard is of niet.

Monopoliseren van de tijd van de inspecteur

Inspectie van gebouwen en ongedierte is een zware klus, dus u moet de inspecteurs dat laten doen zonder monopolisering hun tijd. Het is begrijpelijk dat u meerdere vragen in gedachten heeft, maar stel ze pas als de inspecteurs klaar zijn met hun werk.

Laatste gedachten

Het is onmisbaar om deze do’s en don’ts in acht te nemen ’t is in gedachten om het beste huis te kopen dat uw investering waard is. Verder is het van het grootste belang om de juiste inspecteur te kiezen die elk probleem onderzoekt en presenteert in het eindrapport.

 

https://www.inspectiebaas.nl