Wistjij
Image default
Bedrijven

Je vaststellingsovereenkomst laten controleren is erg belangrijk

Een goede vaststellingsovereenkomst laten controleren is van cruciaal belang wanneer je in een procedure zit van een ontslag. Je bent ontslagen en dit is natuurlijk niet zomaar een situatie die zich voordoet. Het kan ernstige gevolgen voor jou hebben. Stel dat je een alleenstaande bent en je hebt een huishouden te runnen en een huur te betalen. Misschien heb je nog wel kinderen die je moet voeden het kan rauw op je dak komen vallen wanneer je hoort dat je bent ontslagen. Het is dan ook van groot belang dat je de procedure van het ontslag op een goede manier doorloopt, z0odat je jezelf de tijd geeft om een nieuwe baan te zoeken, onder dat je in financiële problemen komt te zitten. Het heeft uiteindelijk een hoge prioriteit dat je jezelf financieel goed kunt onderhouden en dat kan alleen maar wanneer je in het bezit bent van een baan die je een salaris geeft waar jij alles mee kunt betalen.

 

Een jurist inhuren

Door een jurist in te huren kan je een vaststellingsovereenkomst laten controleren op juistheid en echtheid van geschrift. Het kan zijn dat een werkgever wil proberen om een lager bedrag aan je uit te keren dan je eigenlijk verdient. De werkgever weet zelf ook dat het een enorme weg is om via het UWV een ontslag door te drukken en heeft zelf ook meer baat bij om het rechtstreeks af te handelen met de ex-werknemer, met jou dus.

 

Baat bij een overeenkomst

Niet alleen heeft de werkgever baat hierbij, maar jij ook. De vaststellingsovereenkomst laten controleren is een belangrij onderdeel, zodat je weet dat je op een juiste manier hebt gehandeld en een eerlijk document gaat tekenen voordat je met een bedrag en voorwaarden akkoord gaat. Een jurist kan je daar zeker bij van dienst zijn en helpt je graag.