Wistjij
Image default
Bedrijven

Je eigen tennisclub beginnen

Tennis is een leuke sport dat erg populair is en blijft onder jong en oud. Het is dus geen verassing dat jij je eigen tennisclub wilt beginnen. In deze blog gaan we je op weg helpen zodat jij je start kunt maken met je nieuwe tennisclub!

Tennislocatie

Om je eigen tennisclub te beginnen heb je een locatie nodig waar je één of meerdere tennisvelden kunt aanleggen, het zou ideaal zijn als er een tennisclub in de omgeving beschikbaar is. Als jij een mooie tennisclub wilt overnemen kun je dit het beste goed uitzoeken. Wie de eigenaar is en wat je erop zou kunnen bieden.

Een andere manier om een club te vinden is via google maps op de satelliet beelden. Wie weet vind je nog wel ergens een hele oude leegstaande tennisbaan!

Als je geen bestaande velden over kunt nemen, zal je een kavel moeten aanschaffen. Let erop dat de bestemming past bij je doel voor de kavel. Je zult dan een kantine, velden en lijnverlichting ledlampen moeten aanschaffen. Zonder lijnverlichting ledlampen kun je niet ’s avonds geopend zijn.

Leden werven

Om leden te werven heb je een goede clubnaam nodig en marketing.

Je kunt een online aanwezigheid creëren door een facebook pagina/groep op te richten en een website. Nu kun je een opening organiseren en deze aankondigen in facebookgroepen uit jouw omgeving. Je kunt ook scholen contacteren voor een samenwerking.

Op de open dag pak je flink uit met goede acties en kortingen, activiteiten voor de kinderen en genoeg eten en drinken voor iedereen. Zorg dat je een praatje maakt met de meeste mensen en kijk wat hun interesses zijn.

Zodra je eerste leden binnen hebt is het belangrijk om hun ervaring zo leuk mogelijk te maken, zodat ze het goede woord verder spreken. Ook is het belangrijk om acties te blijven verzinnen en leuke lessen te starten zodat je steeds nieuwe leden binnen krijgt.

Succes met het runnen van je eigen tennisclub!

https://firefly.online/lijnverlichting/