Wistjij
Image default
Woning en Tuin

Het bouwproces van een prefab woning

Een prefab woning laten bouwen. Een geheel andere tak van de bouwsector. Vergeleken met traditionele bouw zijn er toch een aantal grote verschillen en overeenkomsten tussen deze bouwprocessen. In de basis verschilt er heel veel tussen de twee bouwmethoden. Maar als er naar het eindresultaat gekeken wordt, is dat niet meer terug te zien. In dit artikel leggen we de verschillende bouwmethoden even naast elkaar.

Moderne bouwmethode

Een huis laten bouwen is een keuze die een bewoner maakt. Het type woning moet hiervoor bepaald worden. In sommige gevallen wordt er voor gekozen om een prefab woning te laten bouwen. Deze woningen hebben een andere bouwmethode en gaan dus niet volgens traditionele bouw. Het bouwen van prefab woningen een nieuwere manier van bouwen, ofwel een moderne bouwmethode.

Het grootste verschil met traditionele bouw is dat een prefab woning niet op de bouwplaats wordt gebouwd. Dit gebeurt namelijk in een fabriek. Pas wanneer alle onderdelen van de prefab woning in de fabriek gemaakt zijn, worden de onderdelen naar de bouwplaats gebracht. Op dit moment wordt de woning dan als een soort bouwpakket in elkaar gezet. Een voordeel van het laten bouwen van een prefab woning is dat de snelheid van de bouw veel sneller gaat. Daarbij zijn de weersomstandigheden in de fabriek natuurlijk altijd ideaal.

Mogelijkheden

Prefab woningen zijn er in onwijs veel soorten en maten. Er is niet maar één soort. Dit gaat veel verder dan een standaard bouwwerk. Eigenlijk zijn de mogelijkheden geweldig en eindeloos en worden er zelfs verschillende type woningen aangeboden. Denk hierbij aan prefab notariswoningen, prefab moderne woningen en kun je zelfs een prefab schuurwoning laten bouwen. Ook qua detaillering is het erg interessant om eens naar een prefab woning te kijken. Qua detaillering kan er ook van alles. Het is maar net hoe ver de bewoner wil gaan.

 

 

https://houseoflo.nl/