Wistjij
Image default
Aanbiedingen

Je eigen e-liquids mengen

E-liquids voor je e-sigaret zijn er in veel verschillende smaken, maar het kan zijn dat jouw smaak er niet tussen zit of dat je een keer wat anders wil proberen. Daarvoor zijn er aroma’s die je kunt vermengen met basisvloeistof en eventuele nicotinebooster om zo je eigen smaak te creëren. Deze aroma’s zijn pure smaakstoffen en kunnen dan ook niet puur als e-liquid gebruikt worden. In deze blog leggen we je graag uit wat het allemaal inhoudt en hoe je je eigen smaak e-liquid kunt samenstellen. 

Hoe ga je te werk?

Je kunt natuurlijk niet zomaar aan de slag gaan en alles met elkaar gaan vermengen, daarvoor is wel een beetje voorbereiding nodig. Allereerst moet je natuurlijk de juiste bestanddelen in huis hebben, dus in ieder geval de basisvloeistof en het aroma. Als je nicotine aan je e-liquid wil toevoegen heb je daarnaast ook nicotinebooster nodig. Vervolgens heb je ook hulpmiddelen nodig om het te gaan mengen. Hiervoor gebruik je een mengflesje en een naaldspuit. Dit zijn niet allemaal dingen die je standaard in huis hebt, dus zorg eerst dat je dit allemaal in je bezit hebt. 

Je eigen smaak in 5 stappen

Nu je alles klaar hebt staan kun je daadwerkelijk aan de slag. Volg daarvoor de volgende 5 stappen. 

1. Bepaal de benodigde hoeveelheid e-liquid. Kijk dus goed hoeveel e-liquid er in je e-sigaret kan en baseer daar vervolgens ook de juiste hoeveelheid aroma toe die je toe gaat voegen. 

2. Voeg het aroma toe aan de basisvloeistof. Hiermee bepaal je hoe sterk de smaak van je aroma terugkomt, dus zorg dat je niet te veel of te weinig aroma gebruikt en zorg dat je het er netjes bij giet. Lees op de verpakking van je aroma wat de beste verhouding is.

3. Voeg eventueel nicotine toe. Als je nicotine aan je e-liquid wil toevoegen dan kan dat nu. Hiervoor voeg je een base met een nicotinelaag toe. Het gehalte van de nicotine kun je hierbij ook zelf bepalen. Heb je liever een e-liquid zonder nicotine dan kun je deze stap overslaan. 

4. Bepaal de hoeveelheid base. De hoeveelheid base die je aan je e-liquid toevoegt hangt samen met het percentage aroma dat je gebruikt. Als je weet wat die verhouding is weet je ook precies wat er aan base moet worden toegevoegd. Als het aroma bijvoorbeeld 12% moet zijn dan weet je dat de base 88% is. 

5. De laatste stap, je bent nu bijna klaar. Schud het geheel door elkaar. Je doet hiervoor de base en het aroma in het mengflesje en schudt het goed door elkaar. Doe dit ongeveer een halve minuut en dan ben je klaar en heb je je eigen smaak e-liquid gemaakt. 

 

https://www.eliquidmania.nl/