Wistjij
Image default
Aanbiedingen

De kansen van social media en hoe je ze pakt!

Ja ja, we weten het inmiddels wel, social media is van groot belang voor je bedrijf. Geen reden meer voor een nieuwe blog toch? Nou, die is er wel. Want nagenoeg iedereen zet social media tegenwoordig in ter promotie van zijn of haar bedrijf, maar er blijven nog veel kansen onbenut. Bovendien wordt de online concurrentie ook steeds groter. In deze blog lichten we daarom nog wat aspecten van social media marketing uit. 

Organisch of betaald?
Of toch een combinatie van beiden? Je kunt natuurlijk op meerdere manieren profiteren van de kansen van social media. Je kunt organisch je bereik vergroten door met goede content te komen en door kwalitatieve volgers voor je kanaal te werven. Maar ook betaald kan er uiteraard veel op social media. Afhankelijk van het medium kun je specifieke filters instellen voor aan wie je advertentie getoond moet worden. Zo weet je dat je de mensen bereikt die (mogelijk) geïnteresseerd zijn in wat jij te bieden hebt.

Crossmediale marketing
Er zijn natuurlijk meerdere sociale media, en elk medium vraagt weer om z’n eigen aanpak. Denk bijvoorbeeld aan de afmetingen voor afbeeldingen, het aantal tekens dat je mag gebruiken en natuurlijk ook de aard van het medium. Bovendien bieden social media de uitgelezen mogelijkheid om content te hergebruiken, of het nou is dat je een post meerdere malen deelt of dat je een blog vanaf je website deelt. Bij de creatie van content kun je dus gelijk verder denken, op welke kanalen kan het ingezet worden? In welke vorm? Op welk moment? Voor social media heb je daarvoor gelukkig allerlei tools om het inplannen van de posts gemakkelijk te maken. 

Hulp nodig bij social media marketing?
Houdt jouw kennis wel op bij de wetenschap hoe je een profielfoto verandert? Dat is geen probleem, er zijn genoeg online marketingbureaus die je daarbij kunnen helpen. Kijk bijvoorbeeld eens op de website van Traffic Today uit Deventer. Dit online marketingbureau heeft veel ervaring en kennis in huis op het gebied van social media, zowel op het organische als het betaalde vlak! 

 

https://www.traffictoday.nl/