Wistjij
Image default
Bedrijven

Interessante informatie op Shiftbase.com

Heb jij weleens gehoord  van de seizoenen-carrousel? Het team achter het Shiftbase personeelsplanning programma schrijft erover in een van de blogartikelen. Er wordt uitgebreid ingegaan op de topdrukte tijdens een bepaalde periode van het jaar waar veel bedrijven mee te maken hebben. Horecaondernemers met een terras moeten in de lente de mouwen al flink opstropen. IJsverkopers en strandtentuitbaters maken overuren in de zomer. Attractieparken spreken over de jaarlijks terugkerende ‘herfstdrukte’. De schaatsbaan en kerstcadeauwinkel verwelkomen de meeste bezoekers in de winter. Een pluspunt van zoveel aanloop / verkoop in een korte periode is natuurlijk de stijgende omzet. In sommige branches kan de personeelsplanning tijdens zo’n piekperiode echter een heikel punt zijn. Seizoenarbeiders zijn niet altijd even makkelijk te vinden, zeker ervaren krachten niet. Wil jij tips over het werven van tijdelijke medewerkers? We verwijzen je naar het artikel op shiftbase.com.

Een ander boeiend verhaal dat we lazen op de Shiftbase-site gaat over urenregistratie personeel en in het bijzonder over overuren. Wat zijn overuren eigenlijk? Is er een limiet voor overuren? Mag je overwerk weigeren? In welke gevallen staat een werkgever in z’n recht als hij het personeel vraagt om extra te werken? Wat zijn de betalingsregelingen voor overuren? Deze en veel meer vragen worden beantwoord. Ook wordt ingegaan op de tijd-voor-tijd-regeling, wetgeving bij nul-urencontracten enzovoort. Een advies van onze kant betreffende overuren: gebruik een goed personeelsplanningsysteem waarin uren automatische geregistreerd worden. Dit schept veel duidelijkheid voor werknemer en leidinggevende. Bovendien scheelt het de personeelsfunctionaris veel rekenwerk. Het Shiftbasepakket beschikt over een plus- en min-uren tool. De uren zoals geregistreerd in het kloksysteem worden hierbij vergeleken met de contracturen. Zo ontstaan handige overzichten van te veel of te weinig gewerkte uren. Zulke staatjes zijn per dag, maand, kwartaal en jaar te bekijken.

Heb jij vandaag wat tijd over? We kunnen het Shiftbase-blog aanraden. Naast bovengenoemde onderwerpen zijn dit voorbeelden van topics die besproken worden: de toekomst van thuiswerken, stroomlijnstrategieën voor de salarisadministratie,

‘lastige’ collega’s op de werkvloer en het nut van social media. Alvast heel veel leesplezier gewenst!

https://www.shiftbase.com/nl