Wistjij
Image default
Bedrijven

Hoe jij jouw huis altijd lekker koel houdt!

Hoewel de temperaturen in Nederland meestal niet zo hoog zijn, is een hittegolf natuurlijk wel mogelijk. En, als Nederlanders iets vinden om over te klagen, dan is het wel over het weer. Maar, je kunt ook oplossingsgericht denken en iets doen om de hitte wat dragelijker te maken. Voor tips lees gerust verder.

Rolluiken reparatie of zonwering

Zonwering is zoals de naam al zegt, bedoelt om de zon te weren. Ideaal dus op een warme dag. Rolluiken zijn er ook om de privacy te bewaken, maar ze weren net zo goed ook de zon. Ook handig is dat een rolluiken reparatie ook mogelijk is. Voor een rolluiken reparatie zijn er diverse bedrijven te vinden die dit doen.

Wat je verder nog kunt doen om de hitte binnen te weren?  Gebruik geen droogtrommel, die geeft namelijk warmte af. Hang de was dus buiten op. Wat je verder kunt doen is, zolang de temperatuur buiten nog koeler is dan binnen, de ramen openzetten. Zo snel dit andersom dreigt te worden, moet je de ramen en deuren sluiten en afschermen.

Ook binnen koken zorgt weer voor extra warmte in huis. Kun je dus buiten BBQ’en? Doe dat dan. Dat is vaak ook nog eens superleuk. En, jij hebt na het eten lekker een koel plekje in huis. Zorg met de BBQ wel ervoor dat de deur van het huis dicht blijft natuurlijk.

Zorg voor voldoende frisse lucht

Is het toch warm geworden in huis? Hang dan een nat laken voor een open raam. Zo koel je de lucht weer. Heb je het warm met het slapen?  Vervang je dekbed voor een laken. Als je geen laken hebt, kun je de hoes van het dekbed natuurlijk als een soort laken gebruiken. Soms kan het helpen om de matras op de grond te leggen. Hoe lager je ligt, hoe lager de temperatuur namelijk.

Helpt dit alles niet? Dan wordt het misschien wel tijd voor een ventilator of een airco. Een ventilator zou je nog als een soort airco inzetten: zet de ventilator neer en zet een kom met water en ijsklontjes ervoor.

https://lavarecleaningservice.nl/rolluik-reparatie/