Wistjij
Image default
Aanbiedingen

Honden met maagklachten

Het kan, net als bij mensen, bij honden voorkomen dat ze last krijgen van hun maag. Net zoals dat wij mensen last kunnen hebben van een intolerantie of allergie, kunnen honden ook gevoelig zijn voor bepaalde bestanddelen van hondenvoeding. Het is daarom van groot belang om uw hond goed in de gaten te houden, zo merkt u namelijk snel wanneer voeding niet bij uw hond past. 

Hoe herkent u het?

Diarree en braken zijn een van de meest voorkomende symptomen bij maag- en darmklachten. Ook kan het zijn dat uw hond last krijgt van lusteloosheid. U hoeft echter niet gelijk de dierenarts te bellen wanneer uw hond een keer braakt of overgeeft. Het is voor honden namelijk de snelste manier om iets te verwijderen uit het lichaam en kan dus ook onschuldig zijn. Naast deze symptomen kan het zijn dat uw hond begint te knarsetanden of te kwijlen. Bij klachten die langer aanhouden dan 24 uur is het verstandig om actie te ondernemen en contact op te nemen met uw dierenarts. Het kan namelijk zijn dat uw hond iets ernstigers onder de leden heeft dan maag- of darmklachten en dat dit met geneesmiddel verholpen moet worden. 

De ene hond is de andere niet

Net zoals mensen hebben honden verschillende wensen en behoeften als het aankomt op wat zij eten. Voor puppy’s is voeding met veel eiwitten energie nodig om uit te kunnen groeien tot een grote en sterke hond. Oudere honden hoeven niet meer te groeien en bewegen minder. Daarom hebben zij minder calorieën nodig. Ook hebben zij vaker last van verstoppingen en een verminderde nierfunctie, dit is de reden dat aan voer voor oudere honden vaak extra vezels en minder fosfor en zout wordt toegevoegd. Bij Bellfor bestelt u simpel en snel de gewenste voeding voor uw hond. 

Specialist

Wanneer uw hond echt aanhoudende ernstige klachten heeft, doet u er goed aan om hulp in te schakelen van een professional. Het kan namelijk zijn dat uw hond niet gebaat is bij andere voeding, maar (ook) geneesmiddel nodig heeft. Ook wanneer u advies in wilt winnen over welke voeding het beste is voor uw hond kunt u de dierenarts raadplegen. Dit is namelijk voor elke hond verschillend

 

https://nl.bellfor.info/