Wistjij
Image default
Bedrijven

Een leven zonder koolhydraten

Wil je in het nieuwe jaar gaan diëten? Dan heb je verschillende keuzes. Hier een paar tips die je misschien op weg helpen om een nieuw eetpatroon te ontwikkelen.

Langzaam afbouwen

Wil je in één keer vol overgave beginnen aan een koolhydraatarm dieet? Grote kans dat je de eerste paar dagen een honger gevoel ervaart. Dit kan er weer voor zorgen dat je afziet van een koolhydraatarm dieet schema. Een optie is om met één koolhydraatarme maaltijd te beginnen, bijvoorbeeld het ontbijt. Je zou kunnen kiezen voor eieren of yoghurt met alleen fruit. Of kies voor een diner zonder koolhydraten door aardappels of pasta te vervangen door een extra portie groenten.

Vervangers voor koolhydraten

Je lichaam moet ergens de energie uit halen die het normaal van koolhydraten zou krijgen. Een koolhydraatarm leven lijkt een goed idee, maar op den duur ga je ook belangrijke stoffen missen.  Ga je voor een koolhydraatarm dieet schema, dan moet je bijvoorbeeld iets meer producten eten die vetten bevatten, wil je er echt een nieuw eetpatroon van maken. Denk bijvoorbeeld aan vlees en volle yoghurt en melk. Je kunt dit ook afwisselen door eerst een periode op koolhydraten te letten en vervolgens op je suiker- en vetinname.

Koolhydraatarme snacks

Je kent het vast wel: je eet drie verantwoorde maaltijden per dag en nog slaat je dieet schema niet aan. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Misschien heb je de neiging om af en toe te snacken. Zeker met de feestdagen is het moeilijk om koekjes, gebak en toetjes te weerstaan. Gelukkig staan de eerste maanden van een nieuw jaar altijd in het teken van nieuwe voornemens, waaronder gezond eten. De koekjes, waar vaak heel veel koolhydraten en suikers in zitten, kun je nu makkelijker laten staan. Pak in plaats daarvan een stuk fruit. Let wel: als je gaat voor een koolhydraatarm dieet is een banaan niet de beste optie als vast tussendoortje, want die bevat er nogal wat.

https://dieetschema.nl/