Wistjij
Image default
Bedrijven

Een aantal tips voor het maken van bierverpakkingen

Momenteel is het (lokale) bieraanbod groot en groeit ook de vraag naar unieke bieren met een verhaal. Een verpakking is de ideale manier om de merkbeleving van jouw klanten te vergroten. Het lezen van dit artikel is de eerste stap naar een originele bierverpakking.

Wat is een bierverpakking

Een bierverpakking is een verpakkingen die ontwikkeld wordt uit één vel. Er zitten uitsparingen in voor de bierflesjes waardoor deze gemakkelijk om het product kan worden gevouwen en met een plakstrip aan de bovenkant kan worden dichtgeplakt. De etiketten van de bierflesjes blijven zichtbaar waardoor de verpakking ook de mogelijkheid biedt productinformatie te presenteren. De verpakking is ook voorzien van een handvat zodat deze gemakkelijk te tillen is. Een bierverpakking zorgt niet alleen voor het makkelijk vervoeren en de bescherming van het product maar het geeft ook de mogelijkheid originaliteit uit te stralen. Er zijn namelijk oneindig veel opties wat betreft het design.

Kies een kleur die bij het product past

De kleuren grijs, bruin en groen zijn hartstikke leuk als je neutraliteit en duurzaamheid wilt uitstralen (Waar natuurlijk niks mis mee is!) maar het grijpt nou niet meteen je aandacht. Gelukkig zijn er nog een hoop andere kleuren die wel een stuk meer opvallen. De kleur rood is daar één van! Rood geeft aan dat iets extra aandacht verdient. En als het om jouw product gaat weet ik zeker dat je het daar mee eens bent. Het kan natuurlijk zijn dat je niet zo’n fan bent van rood, dan kan de kleur paars ook een mooie optie zijn. Paars of violet is de kleur van luxe. Het weerspiegelt het gevoel met royaal, stijl, rijkdom en creativiteit.

Ga voor kwaliteit

Wij bij packaging.nl weten wij hoe belangrijk het hele plaatje rondom uw product is. Daarom worden onze verpakkingen altijd geprint op hoogwaardig vouwkarton. Dit kan al vanaf 25 stuks! Zo willen we ervoor zorgen dat jouw bierverpakkingen een luxe uitstraling hebben die een meerwaarde geven aan jouw bieren en brouwerij. Je hebt de keuze uit de volgende materialen:

  • GC1 280 grams vouwkarton. Dit vouwkarton is de beste oplossing voor de meeste verpakkingsvormen.
  • GC1 350 grams vouwkarton. Dit vouwkarton is steviger dan de 280 grams variant en daardoor perfect voor zwaardere producten.

Verpak een glas mee

Wil je naast flesjes ook jouw eigen glas mee verpakken? Geen probleem, samen met jou gaan wij op zoek naar de ideale pasvorm voor jouw verpakking. Dit doen we vanaf oplages van 500 stuks.