Wistjij
Image default
Auto’s en Motoren

Wat is verreweg de goedkoopste autoverzekering in ons land?

Ben je op zoek naar een verzekering auto? Wil je jouw auto graag tegen een zo’n laag mogelijke premie verzekeren? Geef je gewoonweg niks om jouw auto of gebruik je jouw auto niet al te vaak? Dan is het, inderdaad, zonde om veel geld aan jouw autoverzekering uit te geven. Gelukkig kun je de kosten voor de autoverzekering in ons land relatief laag houden. Dat doe je onder meer door de onderstaande tips op te volgen. Met deze tips ben je in staat om te genieten van een hele goedkope autoverzekering.

Kies altijd voor een oude auto

Wil je een auto van 3 jaar oud verzekeren? Dan ben je min of meer verplicht om een WA volledig casco autoverzekering af te sluiten. Als je een zo’n voordelig mogelijke autoverzekering af wilt sluiten, zou je echter voor een WA-autoverzekering moet gaan. Een oude auto gaat perfect in combinatie met een dergelijke autoverzekering. Kies daarom altijd voor een oude auto, welke bij voorkeur ook niet meer al te veel waard is.

Bouw veel schadevrije jaren op

Ook is het belangrijk dat je veel schadevrije jaren hebt. Des te meer schadevrije jaren je hebt, des te minder je eigenlijk voor de premie hoeft te betalen. Er is jou dus veel aan gelegen om zo min mogelijk schade te rijden.

Kies voor een WA-autoverzekering

Het is reeds hierboven benoemd; kies altijd voor een WA-autoverzekering. Dit is verreweg de minst uitgebreide dekking, waardoor de premie ook verreweg het laagste is. Een WA-autoverzekering is zéker voordelig in combinatie met een oude auto en veel schadevrije jaren. Het helpt daarbij ook nog als je een middelmatige leeftijd, maar daar heb je verder zelf geen invloed op.

Maak een goede vergelijking

Wil je voor echt de goedkoopste autoverzekering van ons land gaan? Volg dan bovenstaande tips op en ga een goede vergelijking voor jezelf maken. Door meerdere verzekeringen en verzekeringsmaatschappijen met elkaar te vergelijken, kun je uiteindelijk de goedkoopste variant vinden. Dit kost mogelijk enige tijd, maar je kunt hier wel veel geld mee besparen. Een makkelijke keuze dus!