Wistjij
Image default
Vakantie

Vakantie Europa 2020

Table of ContentsOp Vakantie EuropaVakantie Europa Eind OktoberVakantie Europa Corona 2021Vakantie Europa Zomer 2020 CoronaVakantie Europa LandenMet De Auto Op Vakantie In Europa? Dit Moet Je Weten!Vakantie Weer Europa 14 DagenVakantie Europa Trein

Zo gaat er vanuit Amsterdam elke dag een directe trein naar de Zwitserse stad Basel, waar je weer aansluitingen alle kanten op hebt. De reis duurt een krappe zeven uur, een retourtje is te koop vanaf 80 euro. Met de trein langs de Zwitserse Alpen. © i, Stock “Dorpen in de Alpen willen zo min mogelijk autoverkeer hebben.

Zelfs naar de kleinste plaatsjes rijdt elk half uur wel een trein. Je kunt ontzettend veel zien en doen zonder een auto nodig te hebben”, zegt Brall. Niet alleen vanwege klimaat, ook leuk en comfortabel Sterker nog, met de trein kom je zelfs op plekken die voor auto’s niet bereikbaar zijn.

Dat is een prijzige toeristische trein (vanaf 595 euro voor drie dagen), maar ook de reguliere treinen door de Alpen zijn allesbehalve een straf. Dat weet ook Marianne de Winter uit Den Haag, die in de afgelopen anderhalf jaar maar liefst vier keer met haar zoon naar Oostenrijk reisde. Niet zozeer vanuit klimaatoverwegingen, maar vooral om praktische redenen: “Ik heb geen rijbewijs en wij vinden reizen met de trein heel leuk en comfortabel.” De Glacier Express op het Landwasserviaduct.

Vakantiegebieden In Europa

6 van de mooiste roadtrips door Europa in 2 of 3 weken - Reistips.nlRoadtrip Oost-Europa: reisroute, stops en tips – The Orange Backpack

“Tot vijftien jaar reizen kinderen gratis in Oostenrijk en Duitsland. En als dat je eindbestemming is, geldt dat ook al binnen Nederland. Daarom ben ik de afgelopen periode ook zo vaak geweest, want in januari werd mijn zoon vijftien”, vertelt De Winter lachend. Interrail populair onder ouderen Voor wie voordelig per trein meerdere bestemmingen in Europa wil aandoen, is de Interrail Pas – waarmee je onbeperkt door Europa kan reizen – een uitkomst.

Het heeft iets nostalgisch. De meeste mensen kiezen voor een pas waarbij ze zeven dagen kunnen reizen binnen een maand. Dat kost 251 euro voor jongeren (tussen 12 en 27 jaar), 335 euro voor volwassenen (vanaf 28 jaar) en 302 euro voor zestigplussers. Bij interrailen denken veel mensen meteen aan jonge backpackers, maar Brall ziet juist dat het ticket bij ouderen aan populariteit wint.

Dus mensen kopen bij ons hun pas, stippelen een route uit en wij reserveren de plaatsen”, vertelt Brall. Oost-Europese boemeltjes Wel is het zo dat het in het ene land wat makkelijker reizen is dan in het andere. Daar kan Wesley Pechler uit Groningen over mee praten. Hij heeft het vliegtuig inmiddels afgezworen en al verschillende treinreizen door Europa gemaakt.

Vakantie Radar Europa

Al is die laatste wel wat duurder. In Italië zijn de hogesnelheidstreinen fijn, maar de stoptreinen wat vaker vertraagd.” Al zijn die vertragingen nog niks vergeleken bij wat Pecher in Albanië meemaakte. “We wilden daar de trein naar Tirana nemen. Er gaat er maar één per dag, maar toen we op het perron stonden, zei een medewerker dat de trein niet kon rijden omdat ze geen diesel hadden.” Daar moesten ze het maar mee doen.

© i, Stock Pechler kan er wel om lachen. Stedentrip Marrakech. “Hoe verder je naar Oost-Europa gaat, hoe droeviger het wordt. In Roemenië en Bulgarije heb ik in treinen gezeten die volgens mij nog uit de jaren zestig kwamen. En die hebben dan een snelheid van veertig kilometer per uur.” Spectaculaire trajecten Het gaat dus allemaal niet snel en de treinen zijn gammel, maar de reis is zo bijzonder dat Pechler het op de koop neemt.

In Zweden is de Arctic Circle een populair traject, ook bij de lokale bevolking. Je kunt dan vanuit Stockholm naar Kuruna in Zweeds Lapland reizen en vanuit daar door naar Narvik in Noorwegen. Doe je drie dagen over het traject tussen Kuruna en Narvik, dan kost het 28 euro. Pak je een week dat lopen de kosten op naar 56 euro enkele reis.

Bijzondere Vakantie Europa Gezin

Voordelen roadtrip   Waarom een vakantie met de auto een goed idee isDe mooiste roadtrips in Europa die je een keer gedaan wil hebben!

Daar heb je op The Royal Scotsman nog niet eens een massage voor. Pechler gaat voorlopig nog even door met de Oost-Europese boemeltreintjes. “Voor mijn volgende lange treinreis wil ik graag naar Turkije.” Ook De Winter en haar zoon hebben de smaak van het treinreizen goed te pakken gekregen. “Ik zit nu te kijken naar een treinreis naar Denemarken en ben ook al aan het denken over Interrail.” Kletsen met medereizigers.

Het is het contact met de medereizigers dat voor de unieke ervaringen zorgt. “In het vliegtuig zit je enorm op elkaar. Dan schermen mensen zich juist vaak af en als je al kletst, ruik je meteen iemands adem en oksels”, zegt Pechler. In de trein is meer ruimte en zit je soms in een vierzitje tegenover elkaar.

Als het dan klikt is zo’n reis heel gezellig”, vertelt De Winter. Dat beaamt Pechler, die zich tijdens nachtelijke treinritten door Oost-Europa soms James Bond waande. “Die nachttreinen worden veel gebruikt door de lokale bevolking en het is heel leuk om met elkaar in gesprek te raken. Je kletst met Russen, Georgiërs of Serviërs.

Vakantie Bestemmingen Europa Goedkoop

Dat zijn mooie avonturen.” Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte. Dit is een artikel van .

Oost-Europa leent zich perfect voor een roadtrip. Het is dichtbij genoeg om met je eigen auto heen te rijden om vervolgens de mooiste plekjes van Europa aan te doen. Deze autoroute van ongeveer drie weken brengt je naar de pittoreske steden, indrukwekkende bergen, wonderschone meren en schilderachtige paleizen van Tsjechië, Polen, Slowakije, Hongarije, Kroatië, Slovenië en Oostenrijk.

als je op zoek bent naar meer roadtripinspiratie, dan vind je hier de 20 mooiste roadtrips door Europa. Waarom Oost-Europa? Oost-Europa is een van de meest ondergewaardeerde reisbestemmingen. De populaire landen in West-Europa zijn bij Nederlanders wel bekend, maar minder vaak wordt de autorit oostelijk ingezet voor een vakantie. Zonde! Ik ben dol op de sfeervolle steden – ook ideaal voor een Europese stedentrip – historische gebouwen, prachtige natuur en warme cultuur.

3 Op Reis Met Roadtrip Door Europa – Elke Dag Vakantie.

Ieder land is eigenlijk wel een reis waard. Waarom een roadtrip? Je kan prima door Oost-Europa rijden met het openbaar vervoer. Sterker nog: ik reisde een lange tijd door Oost-Europa met de trein met een interrail pas – Antwerpen. Maar met een auto ben je heel wat meer flexibeler. Je bent niet afhankelijk van treintijden, je maakt onderweg de mooiste stops en je kunt ook makkelijk prachtige bestemmingen buiten de grote steden bezoeken.de mooiste Interrailroutes om met de trein door Europa te reizen.

Ook in voorjaar en herfst is het goed toeven in Oost-Europa, maar de zomer heeft wel mijn voorkeur. Ik zou minimaal twee tot drie weken uittrekken voor een roadtrip door Oost-Europa. Deze reisroute gaat uit van ongeveer drie weken. Als je minder lang de tijd hebt, adviseer ik je om een deel van de route te kiezen.

De charmante straten en historische gebouwen kunnen je eindeloos vermaken. De hoogtepunten van Praag:Het Oude Plein en Stadhuis met het oudste nog werkende uurwerk ter wereld. De Praagse Burcht hoog boven de stad met prachtige uitzichten en bezoekjes aan een het paleis en kerken. De Karelsbrug met tientallen beelden en minstens zoveel straatverkopers.

Vakantie Scholen Europa

6 van de mooiste roadtrips door Europa in 2 of 3 weken - Reistips.nlRoadtrip Europa Tips voor de leukste roadtrip door Europa

De bibiotheek van het Strahov-klooster, niet ver van de Praagse Brucht. je boekt in Praag deze 10 prachtige slaapplekken voor een zachte prijs via Airbnb, steeds een volledig eigen appartement voor een betaalbare nachtprijs. Stop 2: Wroclaw in Polen, Wroclaw is misschien niet de bekendste stad in Polen, maar absoluut een bezoek waard tijdens deze roadtrip.

Stop 3: Warschau in Polen, De Poolse hoofdstad heeft historische straten, mooie pleinen en prachtige gebouwen. Het is niet vanzelfsprekend dat je dit allemaal kan zien. In de Tweede Wereldoorlog werd de stad vrijwel compleet verwoest. Later is het oude centrum (‘Stare Miasto’) van Warschau weer opgebouwd aan de hand van oude foto’s.

De hoogtepunten van Warschau:Het Paleis van Cultuur en Wetenschap, een van de hoogste gebouwen in Polen en uit de tijd van Stalin. Oude Marktplein met haar kleurige huizen en Zeemeermin-beeld, het symbool van de stad. Slotplein met het Koninklijke Paleis en koning Sigismund-zuil. wij hebben voor een volgend bezoek aan Warschau onze favorietenlijst al klaarliggen.

On A Roadtrip – Ontdek Zuid-europa Met Je (Huur)auto! – Ciao Tutti

Dit berggebied is de perfecte plek om naast alle steden ook van de natuur in Oost-Europa te genieten. Hier liggen de Tatra Mountains, waar je prachtige bergwandelingen kan maken en in idyllische berghutten kan slapen. De bekendste plaats in dit gebied is Zakopane in Polen. Het is een populaire wintersportbestemming en heeft veel karakteristieke huisjes.

De Donau splitst de stad in twee delen: Boeda en Pest. Je zult waarschijnlijk slapen in Pest, maar ook een bezoek brengen aan Boeda. Boeda is een stuk heuvelachtiger, dus je hebt hier mooie vergezichten over de stad, zoals vanaf de Gellertberg. Ook vind je hier de burcht van Boeda, een van de populaire bezienswaardigheden van de stad.

Populair zijn de ‘ruin bars’, gevestigd in leegstaande gebouwen in de stad. De bekendste is Szimpla Kert, geroemd als de beste bar ter wereld. De hoogtepunten van Boedapest:Het parlement van Boedapest, waar je een rondleiding kan krijgen langs de mooiste zalen. De ‘ruin bars’ zoals Szimpla Kert. De badhuizen, de een nog mooier dan de ander, met Széchenyi-buitenbaden en art nouveau-badhuis Gellert als de bekendste.