Wistjij
Auto’s en Motoren

De mythische Ferrari Testarossa

 

De Ferrari Testarossa is niet zomaar een auto. Het is zelfs niet zomaar een Ferrari, als dat überhaupt al bestaat. De Testarossa is een legende, een mythe, een heuse cultauto. Wie is er niet opgegroeid met een poster aan de muur van dit legendarische model, waarvan een witte versie werd gebruikt in Miami Vice? Deze sportauto uit de jaren tachtig (productie begon in 1984 en stopte in 1996), vernoemd naar de sportautowereldkampioen uit 1957, de Ferrari 250 Testa Rossa, is nog steeds een juweeltje.

De voor- en nadelen van een Ferrari Testarossa

Elke autoliefhebber en Ferrari fan zou natuurlijk niets liever willen dan de trotse bezitter zijn van een heuse Testarossa. Het hebben van een Testarossa brengt enkele heerlijke voordelen met zich mee zoals simpelweg het hebben van een mythische, legendarische auto, de motorprestaties, bruut rijplezier en de eenvoudige wetenschap dat je een briljante investering hebt gedaan. (Tegenwoordig kost een Ferrari Testarossa al gauw rond de €100.000.) Daar tegenover staat echter dat je deze auto voorzichtig zult moeten besturen, dat je haar maar beperkt (dus eigenlijk niet echt) dagelijks kunt gebruiken en dat er zeer secuur en duur onderhoud is vereist. Mocht je overwegen een Ferrari Testarossa te kopen, dan zijn dit zaken waar je beter rekening mee kunt houden.

Het symbool van de jaren tachtig

De Testarossa is een auto uit een andere wereld. Ze representeert de jaren tachtig, werd gebruikt in Miami Vice, bereikt 100 kilometer per uur in 5,3 seconden en heeft een topsnelheid van een verbijsterende 300 kilometer per uur. Daarnaast is de Testarossa een ware benzineslurper: ze gebruikt tussen de 15 en 35 liter per 100 kilometer. Dit model Ferrari is dus ideaal als prestigieuze en indrukwekkende weekendauto. Voor je dagelijkse ritje naar je werk gebruik je beter een werkpaard, dan een steigerend sierpaard.

De mythische Ferrari Testarossa