Wistjij
Bedrijven

De beste verzorging voor je koe

Als je het beste voor je koe wilt hebben dan zul je ook het een en ander moeten veranderen aan bijvoorbeeld je stal. Er zijn namelijk een hoop technieken die vandaag de dag gebruikt kunnen worden om het allerbeste voor je koe te regelen. De mogelijkheden verschillen heel erg van wat je ermee kunt doen. Sommige dingen kun je voornamelijk gebruiken voor de koe zelf en de inrichting van je cowhouse. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van een voorkoeler of een speciaal voor de koe ontwikkelde koeborstel.

De voorkoeler is ideaal als je ontzettend veel koeien hebt staan die melk geven. Alle melk die de koeien geven moet natuurlijk gekoeld worden. Een voorkoeler is hiervoor een ideale installatie, want met deze installatie wordt de melk gekoeld met behulp van het vee water. Dit betekent echter ook dat het water wat warmer wordt. Het vee vindt dit meestal juist wel fijn en dit kan dus mooi gecombineerd worden om twee vliegen in een klap te slaan. Op deze manier kun je ook nog eens geld besparen op het koelen van de melk en kun je de koeien tevreden stellen door ze wat lauwer water aan te bieden.

Daarnaast kun je ook nog gebruik maken van een koeborstel. Met een koeborstel kun je ervoor zorgen dat je koe de beste verzorging krijgt die je maar kan bedenken. Met een koeborstel ben je er zeker van dat de koe op alle plekken schoon is. Zelfs aan de onderkant van de koe wordt alles netjes gereinigd. Dit zorgt er dan voor dat alles aan de koe weer helemaal schoon is. Op deze manier weet je ook zeker dat de koe geen last krijgt van infecties. Van infecties wordt je ook niet blij, dus is de beste oplossing om er gewoon voor te zorgen dat de koeborstel in huis is.

De beste verzorging voor je koe