Wistjij
Image default
Bedrijven

Bijverdienen in de coronaperiode

Heel Nederland heeft al een tijdje last van het coronavirus. Het weerhoudt ons ervan om te gaan winkelen, op een terras te zitten of om onze familie te bezoeken. Maar het kan nog erger. Sommige van ons zullen ook wel ervaren hebben dat ze niet of minder kunnen gaan werken, en dat is natuurlijk jammer. Zeker jongeren die in de horeca of in de retail werkzaam waren zullen dit merken. Extra vervelend als je net aan het sparen was voor een rijbewijs of om je opleiding te betalen. Gelukkig zijn er aantal baantjes waarbij je ondanks corona nog steeds veel uren kunt maken. Wij hebben de beste opties even voor je samengevat.

 

Een oppasadres zoeken

Oppassen is nog steeds een razend populair bijbaantje, ook tijdens de crisis. Kinderen zitten veel thuis wegens de gedeeltelijke sluiting van de meeste scholen. Dit betekent dat ouders vaak op zoek zijn naar een oppas. Ken jij nog mensen of weet je van familie dat zij nog iemand zoeken om op de kids te passen, wees dan niet bang om dit te vragen. Als je gaat oppassen in de buurt van je eigen woning is dat nog beter. Je kent de mensen dan waarschijnlijk en er zal wederzijds vertrouwen zijn.

 

Een bijbaantje als bezorger

Meer dan ooit wordt er eten online besteld. Thuisbezorgd maakt overuren en dit biedt kansen voor jou! Er staan veel vacatures open voor bezorgers van fastfood. Dit kan zowel op de fiets zijn als op de scooter. Het mooie aan deze baan? Je krijgt vaak niet in gewerkte uren betaald, maar in bezorgde bestellingen. Besluit jij dus harder te werken dan het gemiddelde, dan zul je dit meteen merken op je loonstrook!

 

Supermarktmedewerker

De supermarkten hebben over het algemeen niet zoveel last gehad van het coronavirus wat betreft maatregelen. Er zal altijd werk te vinden zijn. Of dit nu is als kassamedewerker of als vakkenvuller. Het voordeel van een baantje bij de supermarkt is dat je meestal veel uren kunt draaien en je over het algemeen ook nog eens goed betaald krijgt. Ga een langs bij je lokale supermarkt of kijk op internet of er nog vacatures zijn.