Wistjij
Image default
Bedrijven

Jouw inkomen verdienen met YouTube, hoe gaat dat?

YouTube is al geruime tijd mateloos populair voor zoveel jong en oud. Je vind er van alles op. Van filmpjes van katten die in slaap vallen tot instructies voor het verwisselen van je auto band, er is voor ieder wat wils. Er zijn heel veel mensen die een YouTube-kanaal hebben er daar content op plaatsen die hun doelgroep. Zo heb je de laatste tijd vast gemerkt dat er veel vloggers zijn bijvoorbeeld. Dit zijn mensen die in een YouTube-video laten zien hoe hun dag er uit ziet. Deze mensen verdienen daarmee een heus maandsalaris! Dit komt doordat ze veel kijkers trekken, en bij YouTube werkt het zo dat hoe meer kijkers je hebt, hoe meer geld je verdiend. Maar daarover in deze blog.

 

Inkomsten

Als jouw videos een x aantal keer per maand worden bekeken op consistente basis, dan wordt je daarvoor beloond door YouTube. Maar niet alleen het aantal views betaald. Zo kunnen populaire YouTubers ook besluiten om advertenties in hun video te plaatsen. Dit is vergelijkbaar met de reclame die je op televisie zit. De vergoeding voor zo’n advertentie wordt meer naarmate je meer kijkcijfers trekt. Een mooi verdienmodel dus! Ook dat is nog niet alles. We hadden het al even over vloggers. Je hebt het misschien wel eens gezien vlog. De persoon maakt mondeling reclame voor een bedrijf midden in de video. Hier krijgen ze ook voor betaald. Daarom worden vloggers ookwel influencers genoemd. Zij hebben veel invloed op het koopgedrag van hun kijkers, voornamelijk de jeugd.

 

Zelf geld verdienen met YouTube

Lijkt het jou ook iets om geld te verdienen met YouTube, dan is dat het proberen zeker waard. Het heeft best wel wat voordelen. Je bent je eigen baas, dus je hoeft nergens te solliciteren. Een vog verklaring aanvragen of iets dergelijks is dus nergens voor nodig. Daarnaast heb je veel groei mogelijkheden in salaris. Ook heb je de vrijheid om videos te maken over wat jij zelf wil. Misschien ben jij wel heel goed in wiskunde, of hou je van videogames? Op YouTube is overal een markt voor!.