Wistjij
Image default
Bedrijven

Amsterdam – Algemene informatie over deze prachtige stad

Als je voor het eerst in Amsterdam bent en je wilt een overzicht krijgen, dan is het zinvol om een rondleiding door Amsterdam te volgen. Als je de voorkeur geeft aan een meer ontspannen sfeer, dan is een tour door Amsterdam een goed idee. 

 

De stad maakt het de bezoeker gemakkelijk om de stad uitgebreid te verkennen tijdens een wandeling, het dagelijkse leven langs de ontelbare kanalen en steegjes te observeren en zich te laten betoveren door de charme van de stad. Altijd met je mee: de kijk op het project Home Ownership Houseboat en racy-fietsers. Want ondanks alle fascinatie is zorg nodig: Met een halsbrekende snelheid racen de fietsen door smalle steegjes en een dichte menigte voorbijgangers, altijd klaar voor een clink of een “pas op! (“Kijk uit!”) is genoeg om de weg voor hen vrij te maken. Hier zijn het de fietsers voor de voetgangers. Wat er gevaarlijk uitziet is maar half zo erg, want op de een of andere manier komt het altijd goed uit.

Hoewel Nederlands heel schattig klinkt en een mengeling van Noord-Duits en Engels vrij goed te lezen is, de Engelse vaardigheden in Amsterdam ruimschoots voldoende. 

Neem ook ruim de tijd om met het Van Gogh Museum het Museumsplein te bezoeken. Hier vindt u ’s werelds grootste permanente collectie van de werken van ’s werelds beroemdste kunstenaar Vincent Van Gogh. Degenen die niet willen wachten terwijl ze in de rij staan (wat praktisch onvermijdelijk is) moeten vooraf een ticket met VIP-ingang krijgen.   Lange rijen vormen zich voor het Rijksmuseum in het zuidwestelijke Museumkwartier: de onlangs gerenoveerde National Art Gallery, een van de beroemdste musea ter wereld, toont de belangrijkste kunstwerken van Nederlandse kunstenaars en schilders zoals Rembrandt. 

Moderne Kunst is te vinden in het Stedelijk Museum. Fotoliefhebbers en tijdbespaarders zullen blij zijn in het FOAM, dat dicht bij het stadscentrum ligt en – in een oud gebouw met krakende vloerplaten, vlak naast het kanaal – helemaal niet aan een museum doet denken. Ook het Anne Frank Huis aan de Prinsengracht is een bezoek waard.

Als u van plan bent om meer dan drie musea te bezoeken, is de museumkaart (ca. 50 euro) de moeite waard. Met deze kaart heeft u een jaar lang gratis toegang tot meer dan 400 musea in Nederland. Hoe gaaf is dat!