Wistjij
Image default
Bedrijven

Alles over bedrijfsvloeren

Een vloer kiezen voor je bedrijfsinrichting is nog niet zo gemakkelijk. Een vloer voor thuis zal meestal wel stevig genoeg zijn voor waar je het voor gaat gebruiken, voor bedrijfsvloeren is dat echter anders. Daarom is het ook onmogelijk om één specifieke bedrijfsvloer als beste uit te roepen. In deze blog gaan we het hebben over verschillende bedrijfsvloeren en waar ze het beste geschikt voor zijn.

Bedrijfsvloeren met een luxe uitstraling en gastvrije sfeer

Sommige bedrijven hebben vloeren nodig met een luxe uitstraling die een gezellige, gastvrije sfeer cultiveren. Dan hebben we het over sommige kantoren waar cliënten komen, boetieks, cafés  etc.

Gebeitst beton heeft een vergelijkbare duurzaamheid en betaalbaarheid als gepolijst beton, terwijl het veel variatie biedt in ontwerpen. Zo zijn er looks die perfect effecten van marmer of ander natuursteen nabootsen. Het voordeel van een betonnen vloer is dat het ontzettend stevig en slijtvast is en ook ideaal voor buitenruimtes.

Bedrijfsvloeren voor bedrijven dat met zwaar materiaal werken

Sommige bedrijfsvloeren moeten bestand zijn tegen zwaar materiaal zoals magazijnen en industriële bedrijven. Uiterlijk is over het algemeen minder belangrijk dan duurzaamheid, levensduur en onderhoudsgemak.

Betonnen vloeren zijn dan de beste optie, ze zijn namelijk bestand tegen intensief gebruik en zware omstandigheden, van veel voetverkeer tot industriële toepassingen.

Kantoorvloeren voor de beste productiviteit

Vloeren voor kantoren moeten geluid absorberen en onderhoudsarm zijn en tegelijkertijd veel mogelijkheden in ontwerpen hebben.

Tapijt of tapijt tegels zijn dan een goede optie, ze absorberen namelijk geluid, kunnen in veel ruimtes worden toegepast, houdt de ruimte warm en comfortabel en kunnen gemakkelijk vervangen worden bij slijtage.

Geschikte bedrijfsvloer in natte ruimtes

Sommige bedrijfsvloeren moeten bestand zijn tegen water of ander geknoei en tegelijkertijd gemakkelijk schoon te maken zijn, zoals in de food-industrie.

Een epoxy vloer is dan een goede optie. Je neemt een betonnen gietvloer en voegt hier een epoxy laag overheen, dit zal de vloer beschermen tegen geknoei, zwaar verkeer en zelfs chemicaliën. Daarnaast is deze vloer ook gemakkelijk te onderhouden en ideaal in magazijnen.

https://egafloortec.nl/bedrijfsvloeren/