Wistjij
Image default
Rechten

Advocaat Letselschade

Het letselschaderecht is een uniek rechtsgebied binnen het Nederlands rechtssysteem. Advocaten letselschaderecht hebben zich vaak puur en alleen gespecialiseerd in dit rechtsgebied vanwege de complexiteit. Mocht je te maken krijgen met letsel opgelopen door een verkeersongeval, bedrijfsongeval, mishandeling, medische misser of tijdens het sporten, kan je hierdoor geestelijke en/of lichamelijke schade geleden hebben die door het ongeval is ontstaan. In deze gevallen is een deskundige begeleiding tijdens het letselschadeproces erg belangrijk om je rechten en plichten te verdedigen. De schade die kan ontstaan kan materieel zijn. Denk aan inkomstenderving, medische kosten en bijvoorbeeld je auto die total loss is. Deze schades zijn in geld uit te drukken. Immateriële schade, zijn vaak een stuk moeilijker in geld uit te drukken. Hoe bereken je bijvoorbeeld de schade als je een familielid bent verloren of je chronisch letsel hebt opgelopen door het opgelopen letsel. De rol van een letselschade advocaat is hierbij dus erg belangrijk om je als slachtoffer of als verdachte van het letsel juridisch bij te laten staan. Zo zal je een hoop vragen hebben over dit complexe proces. Schroom dan ook niet om zo snel mogelijk een advocaat letselschade te benaderen en je casus voor te leggen.

Letselschade advocaat: Voorwaarden bij aantonen van letsel

Het aantonen dat de schade die je hebt geleden veroorzaakt is door het ongeluk, is vaak erg lastig. Je kunt immers de schade aan jezelf of je bezittingen ook zelf gedaan hebben of dusdanig gereageerd hebben op een gebeurtenis dat de tegenpartij hiervoor niet verantwoordelijk is. Om de aansprakelijkheid toe te wijzen zijn er een aantal voorwaarden. Zo dient er een causaal verband zijn tussen het ongeluk en de schade. Hierbij wordt er dus gekeken of de schade wel is ontstaan aan de hand van het ongeluk en welk letsel precies hierdoor is opgelopen. Daarnaast moet het duidelijk zijn dat deze kan worden toegerekend aan de wederpartij. Denk bijvoorbeeld aan een gemaakte fout in het verkeer of een mishandeling. Laat je hierover informeren door een gespecialiseerde advocaat bij vragen of juridische begeleiding.

Letselschade advocaten

Veel letselschade advocaten zijn aangesloten bij de vereniging LSA (Letselschade Advocaten). Om aangesloten te zijn bij de LSA dien je als advocaat te voldoen aan strenge kwaliteitseisen en dien je elk jaar aan te tonen dat je op de hoogte bent van de nieuwste ontwikkelingen middels een toetsing. Als rechtzoekenden verzeker je (door te kiezen voor een advocaat die is aangesloten bij LSA), je hiermee voor de best mogelijke juridische ondersteuning voor de letselschadezaak. Dat wil niet zeggen dat als een advocaat niet is aangesloten bij de vereniging van letselschade advocaten dat deze niet geschikt is om jouw zaak te behandelen. Het kan voor jou als rechtzoekende een keuze zijn als je een advocaat benaderd.