Wistjij
Image default
Bedrijven

5 tips om je tuin in te delen

Tuinieren zit er in de koude wintermaanden niet echt in. Dat hoeft je echter niet te beletten om na te denken over je tuinindeling, zodat je in het voorjaar meteen aan de slag kunt. Wanneer je pen en papier bij de hand hebt om een indeling te maken, is het goed om met de volgende dingen rekening te houden.

Grote elementen eerst, vervolgens de kleine

Het is belangrijk om te bepalen waar grote elementen komen, of, als je een tekening gaat maken, begint met het tekenen ervan. Denk aan een overkapping, terras of tuinhuis op maat. Heb je dit uitgevogeld, dan ben je al een heel eind.

Maak een tekening

Een tekening op schaal zorgt ervoor dat je een goed beeld hebt van de indeling. Tevens zie je voor welke dingen je eventueel ruimte over hebt, en welke dingen misschien niet passen. In plaats van tekenen kun je ook aan de slag met papiertjes op schaalgrootte. Zo kun je makkelijk een andere indeling maken.

Houd rekening met de stand van de zon

Als je weet waar de grote elementen zoals het tuinhuis op maat komen, kun je aan de slag met de kleinere elementen zoals bloemen en planten. Omdat het voor de groei van planten essentieel is om juist wél of niet aan veel zon blootgesteld te worden, moet je goed plannen waar je welke planten neer zet.

Bedenk hoeveel onderhoud je wilt hebben

Een weelderige Engelse tuin of een precieze Franse tuin zijn natuurlijk prachtige voorbeelden voor jouw tuin. Bedenk wel dat een tuin met veel bloemen en planten flink wat onderhoud nodig heeft. Heb je een drukke agenda? Dan is het beter om je tuin wat onderhoudsvriendelijker in te richten.

Werk met zichtlijnen

Werken met zichtlijnen geeft rust en overzicht in je tuin. Dit principe wil in het kort zeggen dat er in deze lijnen geen obstakels zijn. Zo kun je van de ene kant naar de andere kant van je tuin kijken.

https://handelsondernemingkirkels.nl/tuinhuis-op-maat/