Wistjij
Image default
Bedrijven

Kies je voor een driewieler of een loopfiets?

Het is soms lastig kiezen, wat het beste is voor jouw kind. Wil je nu bijvoorbeeld een driewieler kopen, maar twijfel je? Het is ook niet altijd helemaal duidelijk, wat het beste voor jouw kind is. Hier wat mogelijkheden, zodat je wellicht een betere keuze kunt maken. Dan heeft jouw kind straks hopelijk veel fietsplezier.

Driewieler eerst

Over het algemeen is de regel dat een driewieler voor een loopfiets gaat. Met een driewieler heb je net wat meer stevigheid. Als je toch al wil kijken of jouw kleine fietsen leuk vindt, dan is het slim om te kijken naar hoe jouw kind loopt. Vaak loopt een kind van twee redelijk stabiel, maar dat hoeft niet. Loopt jouw kind nog wat meer stabiel? Dan is het slim om eerst voor een driewieler te kiezen.

Loopfiets

Als jouw kind vrij goed en stabiel loopt, dan kun je wellicht beter niet voor een driewieler kiezen. Het voordeel van die andere keuze is namelijk dat een kind zo al wat meer leert om te balanceren. Het geeft in die zin, de kleine wat meer het gevoel van het echte fietsen. Een goede training dus. Let er echter op dat het accent op het plezier ligt. Bijna alle kinderen kunnen uiteindelijk fietsen, dus pushen levert echt geen meerwaarde op. Integendeel, het zorgt voor een minder fijne ervaring met jou als ouder.

Twijfel?

Meestal zie je dat een kind van twee toe is, aan wat leren balanceren. Twijfel jij bij jouw kind? Dan kun je bijvoorbeeld aan andere ouders met kinderen, eens vragen of jouw kind eens op hun loopfiets of driewieler mag zitten. Zo kun je zien hoe het gaat.

Tip: is jouw kind drie jaar? Dan is een fietsje met zijwieltjes misschien slim. Het is vergelijkbaar met een driewieler. Alleen kun je nu, naarmate het kind wat stabiliteit krijgt, de wieltjes wat meer omhoog zetten. Zo leert een kind ook al wat meer balanceren. Kijk hiermee wel uit. Zorg voor veiligheid en stel het plezier van het kind voorop.

https://fietsie.nl/loopfiets/