Wistjij
Image default
Aanbiedingen

Zorgverzekering kiezen

Een zorgverzekering is een verzekering, waarmee je jezelf kan laten verzekeren voor medische hulp. In Nederland is het hebben van een basis zorgverzekering verplicht. Heb je behoefte aan meer zorg voor bijvoorbeeld fysiotherapie of alternatieve geneeskunde? Dan kun je ervoor kiezen om aanvullende dekkingen te nemen voor je zorgverzekering. 

Stijging zorgpremie

De premie voor de zorgverzekeringen stijgt al jaren. Ook in het jaar 2022 wordt er een stijging van de zorgpremie verwacht. Op Prinsjesdag liet het kabinet weten dat er een verhoging van de zorgpremie wordt van € 31 verwacht in 2022 als gevolg van hoge salaris-en zorgkosten. De verhoging van de premie van de zorgtoeslag wordt voor mensen met lagere inkomens gecompenseerd met een hogere toeslag. 

Hoeveel is mijn eigen Risico?

Het eigen risico bedraagt voor iedereen in Nederland een bedrag van 385 euro. Ongeacht bij welke je verzekeraar je een zorgverzekering afsluit, Je eigen risico is een bedrag van 385 euro. Mocht je in een jaar minder zorg gebruikt hebben dan 385 euro? Dan hoef je slechts dat bedrag dat je gebruikt hebt aan zorg te betalen. Wil je kiezen voor een vrijwillig eigen risico? Dan kan dat! Je kunt je eigen risico zelf verhogen tot maximaal 885 euro. 

Premie verlagen?

Je kan ervoor kiezen om je premie te verlagen door je eigen risico te verhogen. Dit is echter alleen aan te raden, wanneer je in dit jaar weinig kosten aan medische zorg. Medische zorg is immers in veel gevallen vrij duur. 

Zorgverzekering Vergelijken

Vanaf 12 november t/m 31 december heb je de mogelijkheid om over te stappen van zorgverzekeraar. Ga je overstappen van zorgverzekering? Dan is je nieuwe polis geldig vanaf 1 januari 2022. Het kan soms moeilijk zijn om een keuze te maken, wanneer je zoekt naar een zorgverzekering. Je hebt overigens veel verzekeraars. Op Verzekering.nl maken wij het makkelijk voor jou. Je kan via Verzekering.nl zorgverzekeringen zowel vergelijken als afsluiten. Bekijk welke zorgverzekeringen je bij ons kan afsluiten.

 

https://www.verzekering.nl/