Wistjij
Image default
Bedrijven

Zo schilder je gemakkelijk je plafond

Het plafond schilderen, dat is niet de meest makkelijke klus. De meeste mensen kunnen niet simpelweg bij hun plafond en hebben een verhoginkje nodig. Daarbij zijn er een aantal dingen waar je op moet letten als je je plafond gaat schilderen. Welke dat precies zijn en hoe je het schilderen van je plafond aanpakt, leggen we je in dit artikel uit.

Boodschappen doen

Als je je plafond wilt gaan schilderen, is het belangrijk dat je een aantal dingen gaat halen. Verf is daar natuurlijk één van. Maar verder heb je nog wat andere spullen nodig. Hieronder sommen we de spullen die je nodig hebt voor je op:

 

  • Verf

  • Een grote en een kleine verfroller

  • Verfemmer met druiprek

  • Plastic folie / oude doeken

  • Afplaktape

  • Schoonmaakmiddel

  • Stofzuiger

  • Een kamersteiger van rolsteiger.net

Het plafond schoonmaken

Voor je begint met het schilderen van je plafond, is het belangrijk dat je deze eerst schoonmaakt. Als je dat niet doet, kan het zijn dat je verf straks niet goed hecht, of dat de verf met vuil mengt. Je plafond kun je vrij gemakkelijk schoonmaken, maar je moet er even handig in worden. Met een kamersteiger van rolsteiger.net kun je er makkelijk bij. Je kunt dan eerst je plafond goed stofzuigen, vervolgens kun je een speciaal schoonmaakmiddel voor plafonds gebruiken. Als je plafond helemaal schoon en droog is, kun je beginnen met verven.

Voor je gaat verven

Je wilt je plafond schilderen, maar daarbij moet niet de rest van de ruimte ook onder de verf komen te zitten. Haal daarom de meeste meubels uit de ruimte. Alle meubels die je niet kunt verplaatsen en de vloer bedek je met een groot plastic zeil, of met oude doeken. Zorg ervoor dat alles goed bedekt is. Heb je hoge ramen? Dan kun je deze ook afdekken. Vervolgens tape je de randen van je plafond af met afplaktape.

Verven maar!

Als je eenmaal je plafond hebt gereinigd en je alles hebt afgedekt, kun je aan de slag met de verf. Ook nu komt de kamersteiger van rolsteiger.net weer van pas, want deze zorgt ervoor dat je goed bij alle plekjes kunt. Laat, als je klaar bent met schilderen, alles goed drogen en ga er eventueel nog een tweede of derde keer met een laag verf overheen.